«OKartes autosporta akadēmijas» jauniešiem labi panākumi Norvēģijā, Nīderlandē un Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairāki jaunieši no «OKartes Autosporta Akadēmijas» startējuši starptautiskās sacensībās ārpus mūsu valsts robežām. Reinis Nitišs izcīnīja 14. vietu Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Nīderlandē, Dāvis Tobiass finišēja 12. pozīcijā Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta sacīkstēs Norvēģijā, bet Ralfs Sirmacis bija otrais Igaunijas rallija čempionāta posmā.

Pagājušā gada Baltijas čempions rallijkrosā un šī gada Ziemeļeiropas (NEZ) rallijkrosa pirmās vietas ieguvējs Reinis Nitišs jau trešo reizi šosezon izmēģināja spēkus Eiropas rallijkrosa čempionātā. Ja iepriekšējās divās reizēs vairāk nekā 30 sportistu konkurencē 16 gadus vecais jēkabpilietis finišēja 16. pozīcijā, tad posmā Nīderlandē viņš pakāpās divas vietas augstāk un finišēja 14., gūstot savu augstāko sasniegumu Eiropas čempionāta posmos. Jāatzīmē, ka gan pagājušogad, gan šogad Reinis Nitišs iekļuva arī «OKartes Autosporta Akadēmijas» finālistu skaitā, un šogad tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem uzvaras pretendentiem.

Cits jaunietis - 18 gadus vecais Ralfs Sirmacis - šogad jau startē «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandā ar «Ford Fiesta R2» automašīnu. Lai pienācīgāk sagatavotos rallijam «Kurzeme», kurš pēc divām nedēļām notiks Liepājā, Sirmacis bija devies uz Igauniju un startēja vietējā čempionāta ceturtajā posmā «Viru Ralli». Sacensības Ralfa Sirmača / Māra Kulša ekipāžai padevās ļoti sekmīgas - absolūtajā ieskaitē 12.vieta, no visām vienas ass piedziņas mašīnām ceturtais labākais laiks, bet A6 klasē Sirmacis finišēja otrais. No vienas ass piedziņas kategorijas līdera Ralfs atpalika par 24,5 sekundēm, bet savas klases līderim zaudētas nieka 6,1 sekunde.

2011.gada «OKartes Autosporta Akadēmijas» finālists Dāvis Tobiass iepriekšējā nedēļas nogalē startēja Ziemeļeiropas (NEZ) kroskartu čempionāta pēdējā posmā Norvēģijā. Startējot jaudīgākajā un ātrākajā CK650 klasē, latvietis ierindojās 12.vietā. Jāatzīmē, ka Dāvis ir 2011.gada Ziemeļeiropas čempions CK125 kategorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu