Austrijas prezidents Fišers aizstāv valsts olimpiešus par izgāšanos Londonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Austrijas prezidents Heincs Fišers izteicis atbalstu valsts sportistiem, kuriem Londonas Olimpiādē neizdevās izcīnīt nevienu godalgu.

«Kad olimpisko spēļu dalībnieki 16. jūlijā tika pavadīti uz Olimpiādi, teicu, ka, protams, mēs būsim sajūsmināti par panākumiem šajās sacensībās, tomēr uzsvēru, ka nevajadzētu dramatizēt zaudējumus,» atgādināja Fišers, papildinot, ka medaļu skaits noteikti nav sabiedrības kvalitātes mēraukla.

Austrijas prezidents uzsvēra, ka šobrīd nebūtu jāmeklē vainīgie, bet gan jākoncentrējas uz stipro un vājo pušu analīzi, kas norādīs, vai un kādas sporta reformas ir nepieciešamas.

Pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē bez medaļām Austrijas delegācija palika 1964. gada Tokijas Olimpiādē, tādējādi Londonas olimpiskās spēles valstij kļuvušas par neveiksmīgākajām pēdējā pusgadsimta laikā.

Tikmēr Austrijas sporta ministrs Norberts Daraboss intervijā vietējam izdevumam «Kurier» neslēpa vilšanos par sportistu sniegumu Londonā un norādīja, ka valstī nepieciešams veikt sporta finansējuma reformas. Pirms tam Darboss izteicies, ka daļa sportistu uz Londonu aizbraukuši tikai kā tūristi.

«Došanās uz Londonu un olimpiskās atmosfēras baudīšana nav pietiekami. Galvenais mērķis ir medaļas,» uzvēra Darboss.

Labākie no austriešiem Londonā bija peldētājs Dinko Jukičs un burātāji Niko Delle Karts un Niko Rešs, kuri sacensības noslēdza ceturtajā vietā.

Tagad austrieši visas galvenās cerības liek uz ziemas Olimpiādi, kurā valsts ar astoņiem miljoniem iedzīvotāju dominē kalnu slēpošanas distancēs. 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs Austrijas sportisti izcīnīja 16 olimpiskās godalgas, no kurām četras bija zelta medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu