Cauņa un Gorkšs nepalīdzēs izlasei pārbaudes spēlē pret Melnkalni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlasei trešdien gaidāmajā pārbaudes spēlē pret Melnkalni nepalīdzēs aizsargs Kaspars Gorkšs un pussargs Aleksandrs Cauņa, pirmdien pavēstīja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā atzina Starkovs, abi futbolisti nevarēs spēlēt traumu dēļ, turklāt Cauņas gadījumā savainojums apdraud spēlētāja izkrišanu no ierindas pat uz pāris mēnešiem.

Neko sīkāk par Gorkša un Cauņas traumām Starkovs gan nepastāstīja.

Interesanti, ka vēl svētdien Cauņa Maskavas CSKA sastāvā devās laukumā Krievijas premjerlīgas čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā komanda ar rezultātu 1:0 pārspēja ambiciozo Mahačkalas «Anži» vienību.

Cauņa ceturto čempionāta spēli pēc kārtas uzsāka CSKA komandas sākumsastāvā, laukumā pavadot 66 minūtes.

Kā ziņots, uz Latvijas izlasi, kas gatavojas pārbaudes spēlei pret Melnkalni, pirmo reizi izsaukts aizsargs Vitālijs Maksimenko.

Ikdienā 22 gadus vecais aizsargs spēlē «Skonto» komandā. Iepriekš viņš bija regulārs Latvijas U-21 izlases spēlētājs.

Interesanti, ka 2009. gadā Maksimenko tika izīrēts pazīstamajam Krievijas klubam Maskavas CSKA, kur spēlēja komandas dublieru rindās.

Tāpat uz izlasi izsaukts «Skonto» pussargs Alans Sineļņikovs, kurš valstsvienībā līdz šim aizvadījis divas spēles.

Mēneša pirmajā dienā Starkovs nosauca pirmos 20 spēlētājus, kuri izsaukti uz pārbaudes cīņu izbraukumā pret Melnkalni.

Bez spēļu pieredzes valstsvienībā no izsauktajiem spēlētājiem ir vienīgi «Skonto» kluba vārtsargs Germans Māliņš un tagad arī Maksimenko.

Pārbaudes spēle starp Melnkalnes un Latvijas izlasēm notiks trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlase iepriekš ar Melnkalnes komandu, kas pēc atdalīšanās no Serbijas kā neatkarīga valstsvienība pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2008. gadā, oficiālos mačos nav tikusies.

Šī būs Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēle pirms 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma.

Latvijas izlase 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Melnkalni:

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Liepājas metalurgs»), Germans Māliņš («Skonto»);

aizsargi - Igors Savčenkovs, Ritvars Rugins, Vitālijs Maksimenko (visi - «Skonto»), Vitālijs Smirnovs («Ventspils), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - «Liepājas metalurgs»), Deniss Ivanovs («Baku», Azerbaidžāna);

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - «Skonto»), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Ivans Lukjanovs (bez kluba);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis («Baku»), Edgars Gauračs (Maskavas «Torpedo», Krievija), Vladimirs Kamešs («Liepājas metalurgs»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu