Rosina atbrīvot sabiedriskā labuma organizācijas no nekustamā īpašuma nodokļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Partijas «Vienotība» Rīgas domes deputāts Olafs Pulks rosina atbrīvot no nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksas sabiedriskā labuma organizācijas, aģentūru LETA informēja partijas referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Tā kā Finanšu ministrija atbrīvo no NĪN maksājumiem tās sabiedriskā labuma organizācijas un nodibinājumus, kas savu darbību īsteno tām piederošajās ēkās un inženierbūvēs, Pulks ierosina - tām organizācijām, kuras izmanto pašvaldībai piederošas telpas, īpašums jānodod bezatlīdzības lietošanā.

Deputāts iesniedzis Rīgas domē priekšlikumu invalīdu biedrībai «Aizvējš» nodot bezatlīdzības lietošanā telpas Rīgas pašvaldības Zemgales izpilddirekcijā, 13,12 kvadrātmetru platībā, tai skaitā atbrīvot biedrību no nekustamā īpašuma nodokļa maksas, kas ir 20,89 latus gadā.

«Ļoti ceru, ka «Saskaņas centra» Rīgas domes deputāti atbalstīs manu priekšlikumu un parādīs, cik nozīmīga ir sociālā joma pilsētā,» pauda Pulks. Deputāts uzsvēra, ka invalīdu biedrības un citas sabiedriskā labuma organizācijas neveic komercdarbību, taču darbs ir nenovērtējams ieguldījums sociālās palīdzības sniegšanā Rīgas pilsētas iedzīvotājiem.

Pulks saņēmis saucienus pēc palīdzības arī no sabiedriskā labuma organizācijas - krīžu un konsultāciju centra «Skalbes», kas pie deputāta vērsusies ar iesniegumu, tāpēc domnieks aicinās pašvaldības vadību noteikt šādu atbalstu visām sabiedriskā labuma organizācijām pilsētā, kuras izmanto Rīgas pašvaldībai piederošas telpas.

«Pašvaldības negūtie ieņēmumi būs salīdzinoši nelieli, bet tas būs milzīgs atspaids sabiedriskā labuma organizācijām,» uzsvēra Pulks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu