Sākta sadzīves atkritumu šķirošanas centra būvniecība Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vides pakalpojumu grupa» SIA, kas līdz šī gada jūlijam bija pazīstama kā «Veolia vides serviss» un kas ir otrs lielākais atkritumu savākšanas operators Rīgā, noslēgusi iepirkuma konkursu par būvdarbiem, iekārtu un aprīkojuma piegādi jaunajam dalīto atkritumu šķirošanas centram Rīgā, Spilves ielā. Jaunā centra būvniecība ir uzsākta un to realizē būvniecības kompānija SIA «PICHE», portālu «Apollo» informēja Ieva Kozlovska, mārketinga aģentūras «Tirgzinis» vadītāja.

ES Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā «Dalīti vākto sadzīves atkritumu šķirošanas centra izveide» kopumā tiks ieguldīti 984 tūkstoši latu. Moderno un Rīgai tik nozīmīgo atkritumu šķirošanas centru plānots nodot ekspluatācijā vēl šogad.

«Iepirkuma konkursā par tiesībām būvēt un aprīkot jauno atkritumu šķirošanas centru savus pieteikumus kopumā iesniedza četri pretendenti, no kuriem par iepirkuma konkursa uzvarētāju tika atzīts SIA «PICHE». Uzņēmums jau ir uzsācis būvdarbus, lai līdz šī gada beigām jaunais atkritumu šķirošanas centrs būtu gatavs. Šķirošanas centrs, kura būvniecību līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, ļaus pārstrādāt gadā par 3000 tonnām atkritumu vairāk un tas ir nozīmīgs skaitlis, ja mēs runājam par saudzīgu attieksmi pret apkārtējo vidi», komentē SIA «Vides pakalpojumu grupa» pārstāvis Andis Šķēle.

Par SIA «Vides pakalpojumu grupa»:

Uzņēmums dibināts 1995 gadā. Līdz 2009 gadam tas darbojās zem sava sākotnējā nosaukuma «Nelsens». Kopš 2008 gada uzņēmums ietilpa pasaulē lielākā vides servisa «Veolia Environnement» uzņēmumu grupā, līdz š.g. maijā uzņēmuma kontrolpaketi iegādājās Guntara Kokoreviča uzņēmums SIA «Vides Investīcijas». Šodien «Vides pakalpojumu grupa» Latvijā nodarbina 150 darbiniekus, izmanto vairāk kā 50 atkritumu savācēju lielu autoparku un vairāk kā 8000 visu veidu atkritumu savākšanas konteinerus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu