Starkovs: Mačs pret Melnkalni izlasi sagatavos kvalifikācijas cikla pirmajām spēlēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlases trešdien plānotā pārbaudes spēle izbraukumā pret Melnkalnes valstsvienību sagatavos komandu pirmajām divām 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēlēm pret Grieķiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu, uzskata izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pārbaudes spēle starp Melnkalnes un Latvijas izlasēm notiks trešdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Izlasei šajā cīņā nepalīdzēs aizsargs Kaspars Gorkšs un pussargs Aleksandrs Cauņa, kuri guvuši savainojumus.

«Lai arī Māris Verpakovskis savā klubā pēdējā laikā spēlē kā atvilktais uzbrucējs, nedomājam viņu Cauņas prombūtnes laikā izmantot šajā pozīcijā. Treniņos iespēlējam divus uzbrucējus, kuri atkarībā no situācijas izvēlas, kādā ampluā darboties,» pirmdien aģentūrai LETA pastāstīja Starkovs.

Treneris akcentēja, ka gaidāmas spēles primārais uzdevums būs komandas gara bagātināšana.

«Mūsu galvenais uzdevums šajā spēlē ir komandas sakopošana un futbolistu savstarpējo saikņu atsvaidzināšana. Tas notiek visu laiku, jo daudzi spēlētāji izlasē ir spēlējuši maz. Mums jāsaspēlējas un jābūt kopā kā komandai, lai varētu izvirzīt sev uzdevumus,» izcēla Starkovs. «Tāpēc žēl, ka mums nav Gorkša un Cauņas, kuri pietrūks ne tikai laukumā, bet arī komandas komunikācijā. Vēlējos, lai septembrī mēs satiktos jau kā gatava komanda.»

«Izvēloties šo pretinieku, ņēmām vērā, ka mūsu pirmās oficiālās spēles būs pret grieķiem un bosniešiem. Šīs komandas piekopj līdzīgu spēles manieri, tāpēc šī cīņa mums ļoti noderēs,» uzskata Starkovs, kurš ir apmierināts ar sev pieejamo spēlētāju izvēli un viņu atdevi izlases rindās. «Vairāki spēlētāji klubos spēlē citās pozīcijās, vai nespēlē nemaz, taču es to nevaru ietekmēt. Piemēram, Artjoms Rudņevs. Mēs nezinām, kādu lomu viņš spēlēs Vācijā, tomēr izlasē mums ir savas iestrādes, kuras allaž atstrādājam. Ir redzams, ka viņš ir emocionāli pacilāts. Futbolistam ļoti daudz nozīmē spēlēšana šādā līmenī. Ceru, ka šīs emocijas tikai palīdzēs komandai.»

Tāpat treneris nevēlējās saskatīt likumsakarības apstāklī, ka augusta mēnesī Latvijas izlasei allaž padevusies neapmierinoša spēļu sērija, uzsverot, ka uzvarēt vēlas katrs un vienmēr.

«Zinu, ka augustā mēs tradicionāli nerādām savu labāko sniegumu. Tomēr mums ir svarīgi uzvarēt, jo labs rezultāts spēlētājiem dos pozitīvas emocijas, kad visi nākamreiz sanāks vienkopus. Nedomāju gan, ka spēlētāji patur prātā mūsu neveiksmju sēriju augusta mačos. Tas arī nav nepieciešams, jo cilvēkam negatīvās emocijas nav sev jānēsā līdzi maisā,» izteicās Starkovs.

Latvijas izlase iepriekš ar Melnkalnes komandu, kas pēc atdalīšanās no Serbijas kā neatkarīga valstsvienība pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2008. gadā, oficiālos mačos nav tikusies.

Šī būs Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēle pirms 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma.

Latvijas izlase 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7. septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu