«Nike Riga Run» aicina dalībnieku pulkam pievienoties soļošanas jeb aktīvās pastaigas cienītājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz lielākajam sporta labdarības pasākumam Latvijā - «Nike Riga Run» - atlikušas vien nepilnas divas nedēļas. Vairāki simti aktīvā dzīvesveida piekritēji izmantojuši iespēju piedalīties bezmaksas treniņos Mežaparkā un gatavoties 26.augustā gaidāmajam startam. Taču organizatori padomājuši arī par tiem, kuriem ikdienas steiga liegusi kārtīgu treniņprocesu, bet kuri vienalga vēlētos piedalīties «Nike Riga Run». Viņi aicināti doties distancē kopā ar skrējējiem un nūjotājiem 10 km distancē un veikt distanci soļos kā aktīvu pastaigu, tā kļūstot par «Nike Riga Run» pilntiesīgiem dalībniekiem un pasākuma idejas atbalstītājiem. 

Daudzos pasaules maratonos līdzās skrējējiem piedalās tūkstošiem soļošanas piekritēju, kuri ejot veic 42 kilometru distanci. Tieši to arī piedāvā «Nike Riga Run» - iespēju kļūt par vienu no «Nike Riga Run» dalībnieku, izbaudīt tajā valdošo atmosfēru un atbalstīt labdarības ideju palīdzēt «Mazajām sirsniņām». Turklāt piedalīties tiem, kuri par savu aktīvā dzīvesveida sastāvdaļu izvēlējušies soļošanu un aktīvas pastaigas. Tā ir teicama izdevība tiem, kuri par savu aktīvā dzīvesveida sastāvdaļu izvēlējušies soļošanu un aktīvas pastaigas.

Arī viens no labākajiem vidējo distanču skrējējiem Jānis Razgalis, kurš bijis galvenais padomdevējs skrējējiem «Nike Riga Run» treniņos, iesaka ikvienam objektīvi novērtēt savas spējas: «Katram cilvēkam ir svarīgi apzināties gaidāmās slodzes nopietnību un ne vienmēr tas labākais un pareizākais lēmums ir pie jebkādiem apstākļiem veikt distanci skriešus. Dažādu iemeslu dēļ daudzi cilvēki skriešanu neizvēlās kā savu brīvā laika fizisko aktivitāti, bet labprāt dodas aktīvās pastaigās, pārgājienos vai soļo, tādā veidā uzlabojot sava ķermeņa fizisko un garīgo veselību. Tāpēc «Nike Riga Run» 10 kilometru skrējiena ietvaros jebkurš, kas vēlas būt aktīvs var pievienoties skrējienam un veikt sev to vislabāk piemērotajā veidā - skrienot, soļojot vai dodoties aktīvā pastaigā.»

Soļošanu jeb aktīvu pastaigu kā sportisku nodarbi iesaka arī «Sporta laboratorijas» speciāliste Sandra Rozenštoka, uzsverot, ka arī šādā veidā ķermenis spēj saņemt vēlamo fizisko slodzi: «Ar aktīvu pastaigu un soļošanu vajadzētu sākt ikvienam, kurš ilgāku laiku vispār nav sportojis un tagad nolēmis atsākt to darīt. Šī nodarbe ir krietni saudzīgāka, nekā skriešana, jo visu laiku kājas ir kontaktā ar zemi. Tajā pašā laikā ar tempa un gājiena intensitātes maiņu iespējams gūt nepieciešamo slodzi ķermenim, panākot, ka aktīva pastaiga pārtop par sabalansētu treniņu. Lai to sasniegtu, noteikti nevajadzētu aizmirst par roku iesaistīšanu soļošanas procesā.»

Papildus informācija:

«Nike Riga Run» ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kur visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai - organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām». Pasākuma sauklis «Palīdzi skrienot!» vislabāk raksturo «Nike Riga Run» ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā «Nike Riga Run» savāca 5 540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā - 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Īpaša uzmanība šosezon veltīta skolēnu motivēšanai būt aktīviem un sportiskiem. Pēc «Swedbank» iniciatīvas izstrādāta rokasgrāmata ar inovatīvu treniņu metodiku un programmu, kas sezonas laikā tiks nogādāta visām Latvijas skolām. No 3.februāra «Nike Riga Run» kopā ar sadarbības partneriem vada treniņus dažādu valsts reģionu izglītības iestādēs, lai klātienē iepazīstinātu ar veselīga un aktīva dzīvesveida pamatprincipiem. Nodarbībās piedalās 7.-12. klašu audzēkņi, kuri 26.augustā «Nike Riga Run» ietvaros varēs startēt «Swedbank» skolu stafetē.

Plašāka informācija par «Nike Riga Run» gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē «nikerigarun.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu