«Balsts»: visu gaidītais NĪ pirkšanas bums Jūrmalā šogad nav attaisnojies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

BALSTS indekss jūlijā pazeminājies par vienu punktu un sasniedzis 127 punktus. Dzīvokļu cenas Rīgā mazinājušās, visvairāk tās samazinājušās Vecmilgrāvī un Āgenskalna, apmēram par 0,45 %, portālu «Apollo» informēja nekustamo īpašumu kompānija «Balsts».

«Visu gaidītais NĪ pirkšanas bums Jūrmalā šogad nav attaisnojies. Darījumu skaits šogad krities par 20%. Cilvēki padzirdējuši, ka īpašumiem paceltas neadekvātas cenas, un neviens šādu summu nevēlas maksāt. Īpašumiem Jūrmalā cenas paceltas pat par 30%, kas arī attur pircējus no to iegādes. Jāņem vērā, ka nekustamo īpašumu tirgus Jūrmalā ir tendēts uz ārvalstu pircējiem. Īpašumus iegādājas 90% nerezidenti, tas arī izskaidro kraso cenu paaugstināšanos,» abgalvo SIA «BALSTS» valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Šī mēneša uzmanības centrā arī nonākuši banku atsavinātie īpašumi, kur darījumu skaits turpina pieaugt. Aptuveni 15% no šī pusgada notikušajiem darījumiem ir noslēgti tieši par banku atsavinātajiem īpašumiem, un darījumu skaits turpina pieaugt arī jūlijā, liecinot par to, ka iedzīvotājiem šķiet pievilcīgs šis nekustamo īpašumu segments.

«Banku atsavinātos īpašumus ir izdevīgi iegādāties, jo pircējiem tiek piedāvāti izdevīgāki nosacījumi. Izdevīgi ir iegādāties dzīvokli gan ņemot kredītu, gan norēķinoties skaidrā. Šāda tipa dzīvokļiem arī tiek piemērotas zemākas kredītu procentu likmes, kas šobrīt ir ļoti nozīmīgs faktors. Arī cenas ir adekvātas šāda tipa mājvietām, jo bankām prioritāte ir šos īpašumus pārdot, nevis nopelnīt uz to rēķina,» stāsta Zariņš.

Aigars Zariņš arī apgalvo, ka šobrīd ir piemērots mirklis, lai iegādātos mājokli, jo mājokļu cenas ir adekvātas un arī bankas piešķir kredītus to iegādei. «Interesanti ir tas, ka parādās pircēji, kuriem iepriekš nav bijuši kredīti. Tas nozīmē, ka tie ir iedzīvotāji, kuriem nav sabojāta kredītvēsture, un tiem ir arī lielākas iespējas iegādāties dzīvokļus ar bankas starpniecību. Arī SIA «BALSTS» pastiprināti pievērsis uzmanību tieši banku īpašumiem, jo pēc tiem šobrīd ir vislielākais pieprasījums,» stāsta Zariņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu