Siguldā finišēs «Trek MTB» maratons ar nebijušu posmu un noslēguma balli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tehniskākais kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāls TREK MTB Maratons sesto posmu un līdz ar to – Maratona sacensību sezonu noslēgs ar pilnīgi jaunu trasi Siguldā. 

Atšķirībā no iepriekšējiem posmiem, organizatori vēlas vērst dalībnieku uzmanību, ka noslēguma posms norisināsies 18. augustā sestdien, nevis svētdien, kā ierasts līdz šim, jo sacensību programmā ir paredzētas ne tikai sacensības, bet arī izklaidējoša saviesīgā daļa un kopvērtējuma apbalvošana atpūtas centrā «Latroze», Siguldā.

Nemanot ir pienācis TREK MTB Maratona sestais – pēdējais posms, kas norisināsies jau šo sestdien, 18.augustā Siguldā ar startu Serpentīna ceļa pakājē. Lai sacensību dalībniekiem sagādātu piedzīvojumiem bagātas sacensības, organizatori ciešā sadarbībā ar Gaujas Nacionālo parku ir sagatavojuši jaunu un nebijušu sacensību trasi, maksimāli izmantojot Siguldas reljefu un ainaviski skaistākās vietas. Kā stāsta trases veidotājs Ingus Krūmiņš:» Mēs kā organizatori noslēguma posmā vēlamies, lai dalībniekiem Siguldas trase dotu gan vizuālu baudījumu, gan iespēju gūt sacensību azartu, kas motivēs trenēties nākamajam gadam un piedalīties TREK MTB Maratona septītajā sezonā».

TREK MTB Maratona distances braucējiem būs jāveic 54 km un kopējā augstumu starpība būs vairāk kā 1000 vertikāli kāpuma metri, kas Latvijas sacensībām tik īsā distancē ir daudz, savukārt Latvijas Valsts mežu pusmaratona distances braucējiem būs jāveic 32 km. Maratona sportistiem Krimuldas serpentīns būs jāpievar trīs reizes, bet pusmaratona – divas, tomēr visinteresantākais kāpums būs gar bobsleja trasi, kur MTB braucēji sacensībās brauks pirmo reizi un Maratona distancē tiks noteikts Sport 2000 Kalnu karalis. Tāpat piedzīvojumus sacensību dalībniekiem sola Lorupes grava un tās apkārtne, ieskaitot dzelzceļa šķērsošanu pa iebūvētu cauruli zem tā.

Līdzīgi kā iepriekšējos posmos, arī Siguldā norisināsies Virši-A Ekoakcija – ierodoties uz sacensībām ar vienu automašīnu vismaz četratā, dalībnieki varēs pretendēt uz Virši-A atzinību 50 litru degvielas izteiksmē. Katrā no sacensību posmiem tiks iepriecinātas trīs šādas ekonomiskās un videi draudzīgās ekipāžas.

Pašlaik maratona kopvērtējuma līderis ir Raivis Zīmelis (TREK-Philips), kurš saglabā Abi2 dzeltenā līdera krekliņu un Lelde Ardava (Rietumu-Delfin), krietni apsteidzot tuvākos sekotājus. Tomēr cīņa par kopvērtējumu vēl nav beigusies daudzās vecumu grupās, jo pēdējā posma braucējiem būs 20 bonusa punkti pie rezultāta.

Sacensību organizatori īpašu pateicību vēlas veltīt Gaujas Nacionālā parka darbiniekiem par pretimnākšanu izmantot teritoriju sacensībām, kā arī Dainim Dukuram par laipno atļauju izmantot bobsleja kalnu.

Katram dalībniekam būs iespēja izvēlēties veicamo distanci, atbilstoši savām fiziskajām un tehniskajām spējām, izvēloties startu:

  • TREK MTB Maratonā (54 km)
  • Latvijas Valsts Meži MTB Pusmaratonā (32 km)
  • Zaļā Josta bērnu sacensībās (200 līdz 1000 m).

Pēc labi aizvadītām sacensībām, organizatori ir parūpējušies par balvām un pārtikas produktiem no pašmāju ražotājiem: Rosme, Ādažu čipsi, Skrīveru saldumi, Egmont Latvija, Very Berry, Balticovo, Latvijas Maiznieka un Dimdiņiem. Balvas ātrākajiem braucējiem nodrošinās arī TREK, SPORT 2000, PHILIPS, SIS (Science In Sport), Muc Off, Bontrager, Dion Sportlab un Sachi.

Atgādinam, ka bērniem dalība Zaļā Josta bērnu sacensībās (200 līdz 1000 m) ir BEZMAKSAS, tāpat bez maksas bērniem būs iespējas izklaidēties 1188 piepūšamajās atrakcijās.

Rūpējoties par tīru vidi, arī šajā posmā spēkā būs sporta uztura SIS akcija (izlietotā sporta uztura iepakojuma maiņa pret jaunu produktu, saņemot 20% atlaidi.

Pēc katrām sacensībām ikviens dalībnieks un līdzjutējs varēs noskatīties TREK MTB Maratona sacensību apskatu LTV7 raidījumā Ātruma cilts un klausīties reportāžu Radio SWH ēterā.

Par TREK MTB Maratonu sacensību dalībnieku tehniku pirms starta un sacensību laikā rūpēsies profesionāli velo servisa meistari no TREK veikala («trekveikals.lv») bet enerģijas atjaunošanu trasē un pēc tās nodrošinās jau pazīstamais sporta uztura ražotājs SIS (Science In Sport) un Latvijas Maiznieks.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā «mtb-maratons.lv», kā arī TREK veikalā, Cēsu ielā 31, Rīgā.

TREK MTB Maratoni tiek rīkoti jau piecus gadus un tie atšķiras no citiem maratoniem ar tehniskākām, pārdomātākām un interesantākām trasēm, kā arī ar sacensību īpašo atmosfēru – šī maratona dalībnieki jau ir kļuvuši par vienotu riteņbraucēju saimi un lielākā daļa dalībnieku brauc sacensību garāko distanci. Sacensību ģeogrāfijas ziņā tiks aptvertas Latvijas pilsētas, kuras citās sacensībās nav iekļauti - Ventspils, Smiltene, Ape, Talsi, Cēsis un Sigulda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu