«Viasat» ieguvuši ekskluzīvas tiesības KHL un «Dinamo» spēļu translēšanai (255)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mediju grupa «Modern Times group» (MTG) šodien paziņoja, ka MTG ietilpstošais «Viasat Broadcasting» ir pagarinājis līgumu ar Kontinentālo Hokeja Līgu par TV un interneta tiesību iegādi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

[papildināts ar LTV ģenerāldirektora Edgara Kota teikto]

«Viasat Broadcasting» ir iegādājies ekskluzīvas translāciju tiesības Latvijā uz nākamajām trim sezonām (2012/1013, 2013/2014, 2014/2015). Vienošanās ir panākta ar Kontinentālās Hokeja līgas Mārketinga nodaļu, ar tās aģentūras «UFA Sports» starpniecību.

«Viasat Broadcasting» lielākajā sporta kanālā «Viasat Sport Baltic» skatītājiem visās Baltijas valstīs piedāvās sekot vairāk nekā 180 KHL spēlēm ik sezonu. Šo spēļu sarakstā ietilpst KHL regulārā sezona, play-off spēles un finālsērija, kas tiks nodrošinātas Latvijā ar komentāriem latviešu valodā.

Tāpat būs iespēja vērot KHL Zvaigžņu spēli un citu KHL klubu mačus, kuros piedalās Latvijas hokejisti – Kazaņas «Ak Bars» ar Lauri Dārziņu, Jaroslavļas «Lokomotiv» ar Miķeli Rēdlihu, Omskas apgabala «Avangard» ar Georgiju Pujacu un Maskavas CSKA ar Jāni Spruktu. «Viasat» un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. «Viasat» KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009. gada.

Visas kluba Rīgas «Dinamo» mājas spēles tiks pārraidītas tiešraidē arī vienā no populārākajiem Latvijas izklaides kanāliem TV6. Tas ir pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos. Rīgas «Dinamo» izbraukuma spēles būs skatāmas tiešraidē «Viasat Sport Baltic» vai kanālā TV6.

«Šis ir vēl viens milzīgs «Viasat» solis attīstībai Baltijas valstīs, kad tiek pagarinātas un paplašinātas translācijas tiesības tik iecienītajam sportam. Mēs vienmēr esam tiekušies sniegt saviem skatītājiem labākos sporta notikumus un hokejs ir neticami populārs visās Baltijas valstīs, bet KHL ir stiprākā Eiropas līga. Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ir augstas raudzes sporta komanda, kura rezultātus ir sasniegusi ar nemainīgi spēcīgo sniegumu līgā,» norāda MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

«Mūsu sadarbības trīs gados «Viasat Broadcasting» sevi pierādījis kā īstus profesionāļus un stabilus partnerus,» pauž Natālija Čaikovskaja, KHL mārketinga TV projektu nodaļas vadītāja. Viņa turpina: «Abi kanāli TV6 un «Viasat Sport Baltic» aprīkoti ar jaunākajām tehnoloģijām un viņiem ir skaidra vīzija «kādam ir jābūt hokejam». Abi kanāli var lepoties ar talantīgu komentētāju komandu, tādējādi viņi pārsniedz prasības un vajadzības, kādas ir izvirzījis KHL attiecībā uz kvalitāti un satura pārraidīšanu. Jaunā vienošanās paredz, ka KHL spēļu skaits Baltijas valstīs dubultosies. Tam vajadzētu būt lielam dzinulim, lai augtu popularitāte gan KHL, gan hokeja nozarei visā reģionā. Neskatoties uz spēļu pārraidīšanas nodrošināšanu, mūsu sadarbības partneri plāno izmantot dažādus reklamēšanas instrumentus, lai stiprinātu Rīgas «Dinamo» tēlu, kluba spēles un KHL kopumā.»

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots «Nozare.lv» informēja, ka LTV vairs netranslēs KHL spēles, ja nu vienīgi MTG šīs tiesības zaudēs. Vienlaikus viņš norādīja, ka sarunās par KHL spēļu translāciju visu izšķir finansiālais piedāvājums.

Kots uzsvēra, ka joprojām neatrisinātais sabiedriskās televīzijas pilnvērtīgas finansēšanas jautājums un politiskā labvēlība vienai komerciālajai raidorganizācijai, proti, «MTG», kuras interesēs pašreiz Saeimā tiek gatavoti likuma grozījumi abonementa maksas ieviešanai, vājina sabiedriskā medija konkurētspēju.

«Pēc «MTG» paziņojuma par Rīgas «Dinamo» spēlēm TV6 un «Viasat Sport Baltic» tiek atņemtas Rīgas «Dinamo» spēļu translācijas tiem skatītājiem, kuriem nav pieejami šie kanāli. LTV7 turpinās savu ierobežoto finanšu iespējās visiem Latvijas iedzīvotājiem bez maksas piedāvāt dažādas sporta pārraides, tai skaitā hokeja translācijas, uz kurām mums būs tiesības,» teica LTV ģenerāldirektors.

MTG kanāliem Baltijas valstīs ir ekskluzīvas translāciju tiesības un tādēļ var skatītājiem piedāvāt tādus sporta notikumus kā pasaules čempionātam hokejā, ir iegūtas pirmās izvēles tiesības nacionālās apraides kanālam un ekskluzīvas tiesības maksas kanāliem 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

MTG ir līderis sporta pārraižu nodrošināšanā un skatītājiem ļauj baudīt UEFA Čempionu līgu, Anglijas Premjerlīgu futbolā, Formulu 1, FIBA Eiropas un pasaules čempionātus basketbolā, «Turkish Airlines» Eirolīgu basketbolā, ATP Tenisa 500 un 1000 sērijas turnīrus, 2016. gada vasaras olimpiskās spēles un daudzus citus ievērojamus sporta notikumus.

Komentāri (255)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu