Grupas «Mumiy Troll», «Run Run Run» un «Losers» uzstāsies «Arēnā Rīga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

Svētdien, 19.augustā plkst.17.00 Rīgas svētkos hallē «Arēna Rīga» uzstāsies grupas «Mumiy Troll» (Krievija), «Run Run Run» (ASV) un «Losers» (Lielbritānija). Biļetes vēl ir nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs. 

Sirsnīgie dumpinieki «Mumiy Troll» nenoliedzami ir viena no spilgtākajām mūsdienu Krievijas rokgrupām - viņu pazīšanās zīme ir neparastais vokāls, enerģijas pilnās uzstāšanās koncertos un festivālos un, protams, īpašais, tikai «Mumiy Troll» raksturīgais mūzikas stils - rockapops.

Grupas līderis izvēlējies šo jaunvārdu, lai pārtrauktu nebeidzamās žurnālistu un kritiķu diskusijas par to, vai «Mumiy Troll» daiļrade pieskaitāma popmūzikai vai rokmūzikai, līdz ar to uzsākot jaunu muzikālu virzienu, kuram pēc tam sekojuši daudzi jaunie mūziķi.

Grupas «Mumiy Troll» sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko (vokāls, ģitāra, teksti, mūzika), Jurijs Cālers (ģitāras, taustiņinstrumenti), Jevgēņijis Zviģonijs (bass) un Oļegs Pungins (bungas). Līdz šim «Mumiy Troll» izdevuši astoņus studijas albumus, ieguvuši neskaitāmas mūzikas balvas un titulus un uzstājušies kupli apmeklētos koncertos gan Krievijā, gan ārpus tās robežām. Kā zināms, grupai «Mumiy Troll» izveidojusies lieliska sadarbība un draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem - piemēram, vienu no grupas dziesmām latviešu valodā iedziedājusi Linda Leen, arī grupas videoklipi vairākkārt filmēti Latvijā.

Šogad «Mumiy Troll» devušies apkārt pasaulei uz slavenā burukuģa «Sedovs» klāja, kur plānot strādāt pie jauna albuma. Pa ceļam grupa koncertēs ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tai skaitā arī Latvijā, lai uzstātos Rīgas svētkos. Uz kuģa tapušais albums iznāks 2013. gadā vienlaikus ar filmu, kurā būs dokumentēti grupas piedzīvojumi šī ceļojuma laikā.

Indie roka grupa «Run Run Run» no Losandželosas sākusi savu popularitātes gājienu 2005.gadā, pateicoties žurnāla «Billboard» atzinīgajam novērtējumam. Grupas sastāvā ir Ksanders Smits (vokāls, ģitāra), Niks Speks (bass), Dūgs Palmers (ģitāra), Fransisko DeKuns (bungas) un Aleks Speks (taustiņinstrumenti, perkusijas). Grupas uzstāšanos vienmēr pavada neparasts gaismu šovs. Kā atzinuši mūzikas kritiķi, «Run Run Run» daiļradē popmūzika saplūst ar psihedēlisku ģitāru skanējumu, bet viņu balsis atgādina «The Beatles». Kopš kopīgas koncerttūres pa ASV, grupa «Run Run Run» cieši sadarbojas ar «Mumiy Troll» un bieži uzstājas kopā.

Britu dance-rock žanra pārstāvji «Losers» ir grupu «The Cooper Temple Clause», «YourCodeNameIs:Milo», «Young Legionnaire» un «Oceansize» dalībnieku kopprojekts. Grupā darbojas Toms Belamijs (ģitāra, vokāls), Pols Mallens (ģitāra, taustiņinstrumenti, vokāls), Marks Herons (bungas un perkusijas), Edijs TM (DJ) un Džems Godfrijs (taustiņinstrumenti). Viņu pirmo albumu «Beautiful Losers» žurnāls «Mixmag» atzina par mēneša ierakstu, un arī vairāki citi Lielbritānijas izdevumi neskopojās ar atzinīgu vērtējumu. Nesen izdots otrs albums, un grupas «Losers» tuvākajos plānos ietilpst uzstāšanās vairākos festivālos.

Paredzams, ka svētdien koncerts «Arēnā Rīga» ilgs aptuveni divas stundas, un tā klausītāji varēs pagūt arī uz svētku noslēguma sarīkojumu 11.novembra krastmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu