Rīgas svētku ietvaros - Kalēju diena Brīvdabas muzejā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau šo svētdien, 19.augustā, no plkst.12:00 Rīgas svētku ietvaros Brīvdabas muzejā notiks ikgadējā Kalēju diena. 

Kalēja amats ir spēka, vīrišķības un veiklības apliecinājums, tai pat laikā romantisma, veiksmes un mīlestības sabiedrotais. Bez kalēja darinājuma neiztiek ne zemes arājs, ne jūras vagotājs, ne mājas saimniece, ne Dziesmu svētku dalībniece. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina ikvienu kalēju arī šogad apliecināt savu amatu prasmi un rast iespēju piedalīties Kalēju dienas svinībās 19.augustā Brīvdabas muzejā.

Kalēju diena sāksies plkst.12:00 ar muzikālu atklāšanas gājienu no Galvenajiem vārtiem līdz Mērsraga smēdei. Pie Mērsraga smēdes plkst.12:20 pasākuma atklāšanas svinīgā uzruna.

Pēc iepazīšanās, plkst.12:30, Kalēju danci tiks aicināti apgūt gan kalēji, gan apmeklētaji. No plkst.12:30 līdz 13:30 folkloras kopas vadībā apgūsim kalējdziesmas, kalējdejas un kalējrotaļas.

Pēc lielās dziedāšanas un dancošanas plkst.13:30 Priedes kroga sarūpētās Cirvja kāta zupas degustācija slietenī. Kārtīgi iestiprinājušies, plkst.14:00 turpināsim ar kalēju mācekļu veiklības un izveicības sacensībām. Pēc dalībnieku apbalvošanas plkst.16:00 Kalēju dienas svinīgais noslēgums.

Visa pasākuma garumā, klaudzot āmuriem un liesmu mēlēm šaudoties smēdē, ikvienam drosminiekam būs iespēja pārbaudīt pašam savas prasmes un spēku monētu, pakavu un naglu kalšanā.

Brīvdabas muzejs atrodas Brīvības gatvē 440, Rīgā. Muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no plkst.10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas: 2.50 LVL pieaugušajiem, 1.50 studentiem, 1 LVL skolēniem un pensionāriem, 5 LVL ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2-4 skolas vecuma bērni vai viena daudzbērnu ģimene). Bezmaksas ieeja pirmskolas vecuma bērniem un visu grupu invalīdiem. Pie muzeja Galvenās ieejas darbojas maksas stāvvieta. Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu