Rīgas svētku noslēgumā - grandiozs koncertuzvedums (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 19.augustā, 11.novembra krastmala no plkst.12.00 līdz 23.00 pārvērties par brīvdabas koncertzāli ar trim skatuvēm, kur 3 000 dalībnieku dienas garumā izspēlēs krāšņo uzvedumu - «Rīgas spēles un gaviles». 

Svētki Daugavas krastmalā sāksies plkst.12.00 ar gājienu un pūtēju orķestru defilē no Rātslaukuma uz 11.novembra krastmalu. Renesanses gaisotni skaņās zīmēs senās mūzikas ansambļi «Canto» un «Ludus», viduslaiku noskaņas uzburs tērpu parāde un cīņas mākslas paraugdemonstrējumi, ko rādīs bruņinieki no Latvijas un Baltkrievijas, bet baroka klātbūtni varēs sazīmēt ansambļa «Respect Baroque» priekšnesumā. Būs arī 100 Rīgas skaistāko suņu parāde.

Brīnuma ilūziju un pārliecību, ka viss ir iespējams, radīs heliosfēru šovs «The Dream Engine» (Lielbritānija) un aviošovs «Riga Freestyle Aerobatic Master Cup», bet radiovadāmo modeļu un pūķu pilotu romantiskos sapņus papildinās saksofonu kvarteta «N[ex]t Move» un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņu priekšnesumi.

Plkst.15.30 varēs noskatīties Nila Īles skaņdarba «Ceļojums Hanzā» ietudējumu. Piedalīsies perkusiju grupas «Afroambient» un «Samba de Riga», apvienotais Rīgas senioru koris, indiešu mūzikas ansamblis «Baraka» un deju ansamblis «Bharata», folkgrupa «Laiksne», stepa deju grupa «Top Tap Company». Uzvedumā kopā būs iesaistīti ap 300 mākslinieku.

Dzīvespriecīgo sveicienu no rokgrupas «Dzelzs vilks», kā arī frīkbaiku braucēju «Apokalipses jātnieki», Rīgas ielu vingrotāju un Tvīda brauciena dalībnieku sniegumu skatītāji varēs vērot gan plkst.17.15, gan plkst.19.30, kad mūzikas ritmus nomainīs bungu un dūdu grupa «Auļi».

Rīgu dzimšanas dienā sveikt ieradīsies Pasaules koru olimpiādes 2012 absolūtās čempiones - vokālā grupa «Latvian Voices», spāņu beatbox virtuozs Lytos un izcilā koklētāja Laima Jansone.

Vakarā rīdzinieki pulcēsies «Rīgas svētku dejai 2012», kas būs deju maratona uzvarētājdejas paraugdemonstrējums. Pēc tam stafeti pārņems Dailes teātra dziedošie aktieri ar dziesmu popūriju «Dziesmas Rīgai».

Vērienīgajā pilsētvides izrādē «Rīgas spēles un gaviles» piedalīsies arī viesi no Lietuvas, Spānijas un Lielbritānijas, Hanzas tirgū Rātslaukumā pulcējot vēl citas Hanzas savienības pilsētas.

19.augustā plkst.21.30 kā svētku kulminācija ir plānots Uģa Prauliņa koncertuzveduma «Rīga, mana baltā Rīga» pirmatskaņojums, kas ir Rīgas brīvostas dāvana pilsētai svētkos. Pasākumu vadīs Marija Bērziņa un Juris Kalniņš, Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens. Aktieri stāsies uz viduslaiku burinieka komandtiltiņa, lai rīdziniekus un viesus plašajos «Hanzas savienības ūdeņos» vadītu ar sen aizmirstām spēlēm, dejām un dziesmām, veidojot izziņas tiltu starp pagātnes notikumiem un šodienas Rīgu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu