Valdība atbalsta kodu sistēmas ieviešanu ūdenstilpju klasificēšanai (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība pieņēma noteikumus par ūdenstilpju klasificēšanu Latvijā, kas paredz kodu piešķiršanu katrai ūdenstilpei.

Saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajiem noteikumiem ūdenstilpes, kas ir lielākas par 10 hektāriem, klasificēs pēc to atrašanās vietas, ņemot vērā upju baseinu apgabalu teritoriju, kurā tā atrodas. Ūdenstilpju kodēšanai izmantos piecu ciparu kodu. Pirmie divi cipari norādīs ūdenstilpes piederību upju baseinu apgabalā izdalītajam upju lielbaseinam, pārējie trīs cipari būs ūdenstilpes nosacītais kārtas numurs attiecīgajā upju lielbaseinā.

Ministrija norāda, ka ūdenstilpju viennozīmīgai identificēšanai nepietiek ar objekta nosaukumu, jo Latvijā ir daudz vienāda nosaukuma ezeru, tādēļ papildus tiek izmantota informācija par valsts administratīvā iedalījuma vienībām - republikas pilsētu vai novadu, kurā atrodas ūdenstilpe.

Kopumā klasifikators pašlaik ietver 990 Latvijas teritorijā esošas izvietojuma, lieluma, saimnieciskās izmantošanas un apsaimniekošanas ziņā nozīmīgākās ūdenstilpes, kuru platība ir lielāka par 10 hektāriem, tostarp upju baseinu apsaimniekošanas plānos izdalītos 259 ūdensobjektus - ūdenstilpes, lielākas par 50 hektāriem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu