Rīgas ielās notiks seno spēkratu parāde «Rīga retro 2012» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18.augustā, Rīgas ielās būs iespēja vērot gada lielāko seno spēkratu parādi «Rīga Retro 2012». Šogad pasākums tiks svinēts ar īpašu vērienu, jo vienlaikus atzīmēs Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) 40. gadskārta. Tādēļ tiek plānots, ka pasākumā piedalīsies apmēram 150 senie automobiļi un motocikli.

Seno spēkratu parādes dalībnieki un viesi izvēlēti tā, lai pēc iespējas spilgtāk attainotu pagājušā gadsimta seno spēkratu attīstību Latvijā un pasaulē. Daudzi no pasākuma dalībniekiem būs īstas retro tehnikas «pērles», kuras ikdienā netiek nodotas publikas apskatei, piemēram, motocikli «Douglas EW-350» (1926.g.) un «FN - Sport Special» (1935.g.), kā arī «Oldsmobile 30A» (1923.g.) un «Buick Six» (1929.g.). Seno spēkratu saiets tradicionāli ir starptautisks pasākums, arī šogad tajā piedalīsies retro tehnikas entuziasti no Lietuvas un Igaunijas.

Kā katru gadu īpašu sajūsmu Rīgas iedzīvotājos un viesos raisa tradicionālais parādes brauciens pa Rīgas ielām, kad skatītājiem garām aizripo 20.gadsimta tehnikas vēsture. Parādes brauciena maršruts būs Biķernieku trase - Brīvības iela - Raiņa bulvāris - 13.Janvāra iela - Kalpaka bulvāris.

Pasākuma programma:

Plkst. 11:00 parādes starts pie Rīgas Motormuzeja.

Plkst. 11:00-12:00 svētku brauciens pa Biķernieku trasi un Rīgas ielām.

Plkst.12.00 līdz 13.00 seno spēkratu izstāde Rīgas centrā pie Kongresu nama.

No plkst. 13:00 pārbrauciens uz Cēsīm

Plkst. 17:00-19:00 seno spēkratu izstāde Cēsu vecpilsētā un Rīgas ielā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu