Mēģinās pārdot bijušo Latvijas vēstniecības ēku Beļģijā (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) vēlas pārdot nekustamo īpašumu Briselē, Moljēra avēnijā, kurā savulaik strādāja Latvijas vēstniecība Beļģijā.

Saskaņā ar neoficiālo tirgus novērtējumu, kas veikts šā gada martā, īpašuma vērtība ir aptuveni 1,125 miljoni eiro (0,79 miljoni lati).

LETA jau ziņoja, ka 2009.gadā Latvijas vēstniecība Beļģijā pārcēlās strādāt uz ēku Briselē, kurā darbojas Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā (ES). Tolaik ĀM informēja, ka bijusī vēstniecības ēka kļūs par Latvijas pastāvīgā pārstāvja ES rezidenci.

Taču tagad ĀM norāda: lai arī ĀM ir nepieciešama rezidence pastāvīgās pārstāvniecības ES vēstniekam, kas ir īpaši aktuāli Latvijas prezidentūras laikā 2015.gadā, lai nodrošinātu reprezentācijas funkcijas, īpašums nav piemērots rezidences ēkai.

Šodien valsts sekretāru sanāksmē tiks skatīts rīkojuma projekts, kurš paredz atļaut VAS «Valsts nekustamie īpašumi» pārdot izsolē bijušo vēstniecības ēku Briselē.

Nekustamais īpašums Moljēra avēnijā tika nopirkts 1994.gadā, kad tajā arī tika atvērta Latvijas vēstniecība Beļģijā. Tas sastāv no būves un zemes gabala. Nama kopējā platība ir 484 kvadrātmetri, bet zemes platība - 222 kvadrātmetri. Četrstāvu ēka būvēta 1927.gadā, 1995.gadā tajā veikta pārbūve, lai piemērotu Latvijas vēstniecības vajadzībām. 2009.gada beigās ĀM taupības nolūkos pieņēma lēmumu pārcelt vēstniecību uz telpām Briselē, kur atrodas Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ES.

ĀM norāda, ka patlaban nekustamais īpašums nav iznomāts un tas nav nepieciešams valsts funkciju nodrošināšanai, proti, ēkai ir nepieciešami apjomīgi renovācijas darbi un to nav iespējams izmantot diplomātisko funkciju veikšanai.

Tāpat ĀM brīdina, ka lēmums par nekustamā īpašuma pārdošanu ir jāpieņem pēc iespējas ātrāk, steidzami organizējot tā pārdošanu, jo neizmantota īpašuma uzturēšana un apsaimniekošana rada papildu izdevumus.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu