Demogrāfijas jautājumu risināšanai nākamgad plāno atvēlēt 20 miljonus latu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Demogrāfijas jautājumu risināšanai Latvijā nākamgad plāno atvēlēt 20 miljonus latu, šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» teica finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Šī summa veidojas dažādās programmās, gan paceļot maternitātes, paternitātes un vecāku pabalstu «griestus», gan īstenojot tā saucamo mātes un bērna programmu, gan palielinot iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumus par apgādībā esošajiem bērniem, uzsvēra ministrs.

«Tas ir politiski un tautsaimniecībai nepieciešams solis,» apgalvoja Vilks.

Jau rakstīts, ka pasākumiem demogrāfijas situācijas uzlabošanai pēc vairāku ministriju aprēķiniem nākamgad būtu nepieciešami 35,5 miljoni latu.

Savukārt no nākamā gada 1.janvāra paredzēts divkāršot izmaksu griestus maternitātes, paternitātes un vecāku pabalstiem.

Bet 15.augustā koalīcijas partiju pārstāvji vienojās, ka nākamgad nepieciešams palielināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumus par apgādībā esošajiem bērniem.

Patlaban gan vēl notiek diskusijas par atvieglojumu apmēru, kas varētu būt no desmit līdz 20 latiem, un Finanšu ministrija vēl veiks nepieciešamus aprēķinus. Taču, visticamāk, atvieglojums varētu būt 15 latu apmērā, norādīja deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) un deputāte Inga Bite (RP).

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu