Motosportists Lauris Freibergs ātrumsacensībās pieveic Liepājas domes priekšsēdētāju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Īsi pirms Ātruma festivāla «Rallijs Kurzeme 2012» Vecpils autokrosa trasē uz ātruma dueli tika izaicināti Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un Liepājas teātra aktrisi Inese Kučinska pret Latvijas titulētāko motosportistu Lauri Freibergu.

Inese Kučinska atzina, ka viņai sēšanās stūrmaņa krēslā, blakus bijušajam rallija braucējam Uldim Seskam, ir jauns izaicinājums un pavisam jauna pieredze, savukārt Uldim Seskam un Laurim Freibergam ātrums viennozīmīgi nav nekas svešs.

Sacensību dalībnieki divos piegājienos veica trīs apļus pa trasi, lai arī atšķirība bija tikai dažas sekundes, ātrāks izrādījās sporta motocikls. Uldis Sesks atzīst, ka pirms sacensību dueļa starta nav bijis simtprocentīgi pārliecināts, kas šajā trasē būs ātrāks – mašīna vai mocis.

«Bija tāda aizdoma, ka mocis tomēr vieglāks, tam vieglāk no līkumiem, īpaši asiem līkumiem, ieskrieties,» stāsta Sesks. Viņš piebilda, ka uzvara nav gūta, iespējams, arī tādēļ, ka divus gadus nav braukts ar rallija automašīnu. «Varbūt, ja es brauktu vēl piecas reizes, drusku ātrāk varētu pabraukt,» piebilst Uldis Sesks.

Pēc sacensībām Lauris Freibergs pauda neviltotu sajūsmu: «Nekas tāds nebija piedzīvots, mēģināts, it īpaši šeit, šādā trasē, bija liela interese - kā tas varētu būt? It sevišķi laika salīdzināšana – baigi super!»

Laurim bija iespēja arī pirmo reizi izbaudīt, kādas sajūtas ir braukt rallija auto. Sajūtas pēc šāda brauciena esot bijušas ļoti spilgtas, un Lauris nenoliedz, ka kāds mats noteikti nosirmojis. «Tā skaņa iekšā no motora un turbīnām - ļoti iespaidīgi. Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks pagaidām uz moča kāpt atteicās, taču neatteicās šādu dueli atkārtot vēlreiz.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu