«Latvenergo» pauž izbrīnu par konkurenta pārmetumiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

AS «Latvenergo» pauž izbrīnu par konkurenta «Eesti energia» elektroenerģijas tirgotāja «Enefit» pārmetumiem saistībā ar Ekonomikas ministrijas sagatavotajiem grozījumiem noteikumos, kas paredz, ka no šā gada 1.novembra Latvijā elektroenerģiju par regulēto tarifu varēs iepirkt tikai mājsaimniecības.

<em><strong>Manipulējot ar cenu informāciju, «Latvenergo» cenšas ievilināt uzņēmumus slazdā.</strong></em>

«Latvenergo» uzskata, ka «Eesti energia» ne tikai, izmantojot savu monopolstāvokli, rada barjeras citiem elektroenerģijas tirgotājiem piedāvāt kvalitatīvus elektroenerģijas pakalpojumus Igaunijas klientiem, bet arī ar savas meitas kompānijas «Enefit» palīdzību mēģina kavēt turpmāku elektroenerģijas tirgus atvēršanu Latvijā, kas šobrīd mazinātu elektroenerģijas izmaksas maziem un nelieliem uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem.

Elektroenerģijas tirgus atvēršana ir viena no enerģētikas sektora prioritātēm ne tikai visām Baltijas valstīm, bet arī Eiropas Savienībai kopumā, norāda Latvijas uzņēmums.

Igaunija savu tirgu atvērs pilnībā no 2013.gada sākuma. Savukārt, Lietuvā no 2013.gada sākuma tikai mājsaimniecības pirks elektroenerģiju pa regulētu cenu. Latvijā šobrīd elektroenerģiju pa regulētu cenu pērk juridiskie patērētāji, kam ar atļautā patēriņa strāva ir virs 100A (ampēri).

«Enefit» cenšas pārliecināt, ka novembrī tirgu atvērt nav labi, jo ziemā ir augstākas elektroenerģijas cenas biržā. Elektroenerģijas cenām biržā ir noteikta sezonalitāte – ziemā augstākas, vasarā zemākas. Tomēr priekšlikums piesaistīt tirgus atvēršanas brīdi elektroenerģijas spot cenai biržā ir bezjēdzīgi. Gadījumā, ja tirgus klients izvēlēsies pirkt elektroenerģiju no pēdējā garantētā piegādātāja par cenu, kas piesaistīta biržas cenai, klients saņems gan augstāku cenu ziemā, gan zemāku cenu pavasarī palu laikā un vasarā. Savukārt, tiem tirgus klientiem, kas no 1.novembra noslēgs izlīdzinātas fiksētas cenas elektroenerģijas pirkšanas līgumu 12 mēnešiem, izlīdzinātā 12 mēnešu cena būs zemāka par atsevišķa ziemas mēneša cenu, paziņojumā medijiem norāda «Latvenergo».

Uzņēmums uzsver, ka arī Igaunijā un Lietuvā elektroenerģijas tirgus atvēršana notiek tieši ziemā, 1.janvārī.

Latvija savu tirgu pakāpeniski atvērusi kopš 2007.gada,»Latvenergo» mērķtiecīgi veicot ieguldījumus savas klientu apkalpošanas un norēķinu sistēmās, lai tās darbotos vienotā sistēmā visās Baltijas valstīs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu