Tiesa apcietina visus trīs pusaudžus, kuri nosita savus paziņas (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa kā drošības līdzekli apcietinājumu piemērojusi visiem trim pusaudžiem, kuri tiek turēti aizdomās par divu savu paziņu nosišanu laupīšanas nolūkā.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Rīgas Kriminālpolicija aizturējusi trīs 15 līdz 16 gadus vecus jauniešus, kuri ar dažu dienu starplaiku laupīšanas nolūkā līdz nāvei nosituši divus savus paziņas, turklāt visi trīs jaunieši noziegumus pastrādājuši, ilgstoši būdami gan alkoholisko dzērienu, gan citu vielu ietekmē.

Kā vakar preses konferencē pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs, 14.augustā policija saņēmusi informāciju, ka kādā dzīvoklī Vecmīlgrāvī atrasts vīrieša līķis ar redzamiem miesas bojājumiem, turklāt cietušais ticis arī aplaupīts. Jau tās pašas dienas vidū Kriminālpolicija par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja trīs jauniešus.

«Tas, kas noskaidrojās vēlāk, bija vēl briesmīgāk,» sacīja Sozinovs. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka jau svētdien, 12.augustā, jaunieši ir lietojuši alkoholu, pīpējuši sintētisko marihuānu un nosituši vienu no saviem draugiem, kurš arī ir ticis aplaupīts. Sava drauga līķi trijotne bija paslēpusi Vecmīlgrāvja mežā. Noslepkavotie ir 20 un 52 gadus veci vīrieši.

Pēc Sozinova teiktā, šie jaunieši nāk no «normālām ģimenēm», lai gan pirms tam bija nonākuši policijas redzeslokā par sīkām zādzībām un dažādu vielu lietošanu, kuras gan vēl neatrodas aizliegto vielu sarakstā.

Aizturētie ir Vecmīlgrāvja iedzīvotāji un ar noslepkavotajiem iepriekš bija pazīstami. Paziņām nolaupītas dažādas mantas, tostarp mobilie tālruņi un dators.

Sākotnēji par katru no slepkavībām tika sākts atsevišķs kriminālprocess, taču tagad tie ir apvienoti vienā un tiek izmeklēti pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos laupīšanas nolūkā. Pēc Sozinova teiktā, saskaņā ar šo likuma pantu, tiesa vainīgajiem var piemērot brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem.

Sozinovs aicina ikvienu iedzīvotāju, kurš savā mikrorajonā pamana kādas personas, kuras ilgstoši lieto kādas apreibinošas vielas vai alkoholu, ziņot par to savam iecirkņa inspektoram. Ja kāds iedzīvotājs pagājušās nedēļas nogalē būtu pavēstījis policijai par šo trijotni, varbūt noziegumi nebūtu notikuši, pieļāva Sozinovs.

Tāpat Rīgas Kriminālpolicijas šefs aicina vecākus biežāk painteresēties, ar ko viņu bērni un kā pavada savu brīvo laiku, pavērot, vai bērnu uzvedībā nav kaut kas mainījies, vai viņi nav sākuši lietot kādas vielas, kas varbūt pat nav aizliegtas. «Gribu aicināt, lai sabiedrība nepaliek vienaldzīga, varbūt tādā veidā mēs glābsim kādu dzīvību,» aicināja Sozinovs.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu