Šoruden Rīgā viesosies aktrise un režisore Renāta Ļitvinova (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

Šoruden festivāla «Baltijas pērle» laikā Rīgā viesosies aktrise un režisore Renāta Ļitvinova, kura skatītājiem prezentēs savu filmu «Ritas pēdējā pasaka», aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji. 

Režisore Rīgā ieradīsies 14.septembrī, lai kinoteātrī «Splendid Palace» pati personīgi skatītājiem teiktu ievadvārdus pirms filmas «Ritas pēdējā pasaka» seansa. Savukārt tiem, kuri šajā laikā būs izvēlējušies noskatīties vērienīgo festivāla atklāšanas koncertu Latvijas Nacionālajā operā, atliks iespēja sastapt Ļitvinovu koncerta skatītāju vidū, kā arī noskatīties viņas filmu papildu seansos.

Filmas režisore atklāja, ka filmu «Ritas pēdējā pasaka» viņa veidojusi divus gadus. Filma uzņemta neatkarīgi no producentiem, par personīgajiem līdzekļiem.

«Sākotnējais scenārijs darba gaitā tika pārveidots, lai atbilstu gan aktieru individuālajām īpatnībām, gan budžeta iespējām. Es atzīstu, ka dažkārt ierobežojumi pat sekmē radošo procesu, ar nosacījumu, ka valda absolūta mākslinieciskā brīvība. Mana loma ir šodienas pasaulē mītošs mītisks radījums, kas cenšas izlikties par cilvēku, proti, mēģina nodibināt attiecības, mēdz kompānijās iedzert, bet tā galvenais uzdevums ir vākt skaistas dvēseles un pavadīt tās pēdējā gaitā,» stāstīja Ļitvinova.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz filmas «Ritas pēdējā pasaka» seansu var iegādāties visās «Biļešu serviss» kasēs.

Starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle», kas šogad svin 20 gadu jubileju, Rīgā notiks no 14.septembra līdz 24.septembrim. Festivālā skatītājiem būs iespēja novērtēt dižākos kinomākslas sasniegumus, baudīt izcilu aktierspēli, ieraudzīt uz lielā ekrāna laikmetu simbolus un filmas, kas nu jau pieder pasaules kino zelta fondam.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu