Jaunajai KNAB ēkai valdība atvēlēs 2,3 miljonus latu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība ceturtdien atbalstīja 2,3 miljonu latu piešķiršanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jaunās ēkas Aristida Briāna ielā 12 būvniecības projektam.

Ministru atbalstītais rīkojuma projekts paredz, ka nākamā gada valsts budžetā šim nolūkam tiks paredzēti 183 322 lati, bet 2014.gada budžetā - 2 147 877 lati.

Rīkojuma projekts arī paredz nodrošināt KNAB biroja ēkas Aristida Briāna ielā 13 rekonstrukcijas darbu pabeigšanu līdz 2014.gada 31.decembrim, nosakot, ka plānotais attiecīgās ēkas nomas līguma sākuma termiņš ir 2015.gada 1.janvāris.

Jau ziņots, ka KNAB provizoriskā nomas maksa telpās Aristida Briāna ielā 13 noteikta 1,45 lati par kvadrātmetru mēnesī kopā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), biznesa portālu «Nozare.lv» informēja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Izpildot Ministru kabineta 2012.gada 26.jūnija sēdē doto uzdevumu, Finanšu ministrija 2012.gada 6.jūlijā iesniedza nepieciešamo informāciju KNAB, tostarp arī izvērtējumu par rekonstrukcijas darbu finansēšanas modeļiem.

KNAB patlaban nav izvietots valstij piederošās telpās un nomā telpas no privātpersonas ēkā Brīvības ielā. Noslēgtais telpu nomas līgums ir spēkā līdz 2013.gada 5.martam.

Nomāto telpu kopējā platība ir 2504 kvadrātmetri. Nomas maksa saskaņā ar noslēgto telpu nomas līgumu ir 3,95 eiro jeb 2,78 lati par kvadrātmetru. 2011.gadā faktiskie izdevumi telpu nomai bija 101 747 lati, apsaimniekošanas izdevumi - 12 000 latu. Izdevumi komunālajiem maksājumiem 2011.gadā kopā bija 33 998 lati. Kopējie faktiskie izdevumi, kas saistīti ar telpu nomu un to uzturēšanu, 2011.gadā bija 147 745 lati.

Lai izvietotu KNAB valsts nekustamā īpašuma telpās, KNAB izvērtēšanai tika piedāvāti vairāki valsts nekustamie īpašumi Rīgā: Čiekurkalna 7.šķērslīnijā, Abrenes ielā 2, Aristida Briāna ielā 13 un Raiņa bulvārī 7. KNAB izvērtēja šīs telpas un par piemērotāko savas darbības nodrošināšanai atzina īpašumu Aristida Briāna ielā 13.

Satversmes aizsardzības birojs sniedza vērtējumu, ka minētajā nekustamajā īpašumā Briāna ielā ir iespējams veikt pasākumus, lai nodrošinātu drošības prasības elektroniski apstrādājamiem valsts noslēpuma objektiem, bet vienlaikus Satversmes aizsardzības birojs norādīja, ka galīgo atbildi par telpu piemērotību drošības prasībām varēs sniegt tikai pēc ēkas pārbūves un papildu drošības pasākumu ieviešanas.

VNĪ aprēķinājusi, ka šī nekustamā īpašuma rekonstrukcija varētu izmaksāt aptuveni 2,8 miljonus latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Provizoriskais rekonstrukcijas darbu veikšanas termiņš ir divi gadi.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu