Rīgas svētki: Laikmetīgās dejas izrāde Doma baznīcas dārzā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas svētku ietvaros 18. augustā plkst. 21.00 Doma baznīcas dārzā varēs noskatīties laikmetīgās dejas izrādi «Es runāšu par». Baroka mūzikas pavadībā, izmantojot ķermeņa un kustību valodu, vārdos un dzejā tiek atklāti fakti par gravitāciju, klimatiskām problēmām un pirmo mīlestību. Tā stāsta par mirkli, kas pastāvīgi ir mums apkārt, apvienojot visus laikmetīgās dejas aspektus – kustību, koncepciju, formu un saturu.   

Izrādes autors Dmitrijs Gaitjukevičs ir profesionāls horeogrāfs un dejotājs, kas regulāri piedalās dažādos dejas projektos un starptautiskos festivālos Latvijā un ārvalstīs. Izrāde tapusi kā pirmais nopietnais skatuves darbs, kas iestudēts kopā ar Latvijas Kultūras Akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas 1. kursa studentiem. «Es runāšu par» pirmizrādi piedzīvoja starptautiskajā dejas dienā 29. aprīlī pasākuma «Dejas diena 2012» ietvaros un atkārtoti izrādīta šī gada 16.jūnijā Rīgas Doma dārzā, kur norisinājās laikmetīgās dejas festivāls «Laiks dejot».

Izrādē piedalās Ivars Broņičs, Valērijs Bušujevs, Jānis Putniņš, Modris Opelts, Mārtiņš Sprūds, Annija Putniņa un Karīna Lapšina.

Ieskats izrādē:

Atbalsta: Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu