Eiropā gaidāms pamatīgs karstums; Latvijā - vēsāks laiks (21)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tuvākajās dienās jauns karstuma vilnis no dienvidrietumiem izpletīsies pār lielu Eiropas daļu, aptuveni 25 valstīs gaisa temperatūra pakāpsies virs +30 grādiem, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Karstums gaidāms visā Eiropas dienvidu un centrālajā daļā, +30 grādi iespējami arī Anglijā un Dānijā, vietām Polijā termometra stabiņš var pakāpties līdz +35 grādiem. Spānijā gaisa temperatūra brīžiem būs augstāka par +40 grādiem, svelme līdz +40 grādiem gaidāma arī Francijā.

Karstums nesasniegs vienīgi Eiropas ziemeļus un ziemeļaustrumus, tostarp Baltijas valstis.

Pastāv iespēja, ka Latvijā nākamās nedēļas sākumā pat ieplūdīs vēsāks gaiss no ziemeļiem.

Jau vēstīts, ka šajā nedēļas nogalē Francijā gaidāma šīs vasaras augstākā gaisa temperatūra. Saskaņā ar jaunākajām prognozēm karstums līdz +40 grādiem Francijā gaidāms ne tikai šīs nedēļas beigās, bet arī nākamās nedēļas sākumā.

Arī Balkānu valstīs gaisa temperatūra vietām var sasniegt +40 grādu atzīmi, šeit karstums gaidāms līdz mēneša beigām.

Eiropas dienvidos jau vairāk nekā divus mēnešus no vietas gaisa temperatūra pārsniedz +30 grādu, daudzviet turpinās mežu ugunsgrēki. Šīs vasaras Eiropas karstuma rekords - pagājušajā nedēļas nogalē Spānijā reģistrētie +46 grādi - jaunajā karstuma vilnī, visticamāk, netiks pārspēts.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu