Advokāts: «Krājbankas» administrators par Paula situāciju melo (184)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personiskā arhīva

«Latvijas Krājbankas» maksātnespējas administrators SIA «KPMG Baltics» (KPMG) attiecībā uz situāciju ar maestro Raimondu Paulu melo, uzskata zvērināts advokāts Aldis Gobzems.

«KPMG publiski paustais viedoklis, iespējams, ir vērsts uz sabiedrības acu aizmālēšanu, jo neviens Latvijas likumdošanas akts tiešā veidā neparedz tiesisku pamatu naudas līdzekļu atprasīšanai gadījumos, kad kreditoram ir veikta pārmaksa no Noguldījumu garantiju fonda, turklāt, ja gadījums ir strīdīgs,» portālam «Apollo» pavēstīja advokāts.

«Gadījums ar Raimondu Paulu vistiešākajā veidā norāda uz maksātnespējas administratora nekompetenci, jo, tas, ka tiek izmaksāts vairāk, nozīmē, ka kāds savus darbus ir veicis nevērīgi attiecībā pret kreditoru kopuma interesēm, un tikai būtu loģiski, ja viņš saņemtu piemērotu sodu. Šajā gadījumā kreditoram naudas aprēķinu un izmaksu veica Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), pret kuru arī KPMG bija jāvēršas, jo ne jau kreditori, kas saņēmuši daļu līdzekļu, ir pārkāpuši likumu, bet gan tie, kas attiecīgos līdzekļus ir izmaksājuši. Taču šāda rīcība nekad nenotiks, jo FKTK «uzrauga» administratora darbu - un tā kā roka roku mazgā, tad, visticamāk, administrators nekad nevērsīsies pret savu maizes devēju,» komentē Gobzems.

<em><strong>«Krājbankas» administrators par Paula situāciju: Likums jāievēro.</strong></em>

Gobzems uzskata, ka gadījums ar maestro nav nekas cits kā administratora ņirgāšanās par «Krājbankas» kreditoriem un Latvijas sabiedrību kopumā.

«KPMG ir Latvijā līdz šim lielākās maksātnespējas lietas administrators, tādēļ acīmredzot tam ir radies priekšstats par visatļautību un kreditoru tiesību neievērošanu, jo acīmredzot liela un ātra nauda dara brīnumus.»

Atbildot uz Gobzema komentāru, KPMG norāda, ka advokāts izplatījis sabiedrībai maldinošu un likumiem neatbilstošu viedokli par administratora darbību.

KPMG pārstāvis Oskars Fīrmanis norāda, ka administratora pienākums, kas paredz administratoram prasījuma tiesības pret noguldītājiem par pārmaksāto garantēto atlīdzību atmaksu Noguldījumu garantiju fondam, noteikts Noguldījuma garantiju likuma 14.1 pantā. Pēc tā skaidri secināms, ka noguldītājiem, kuriem ir izveidojusies garantētās atlīdzības pārmaksa, ir pienākums pārmaksāto garantēto atlīdzību atgriezt Noguldījumu garantiju fondā pēc administratora pieprasījuma.

Komentāri (184)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu