«Uzcel savu baznīcu!»: Par Bruknu stāsta Jānis Streičs un Janīna Kursīte (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziedojot savu laiku, prasmes un talantus, labdarības akcijā «Uzcel savu baznīcu!» piedalās un ikdienā iesaistās dažādi ļaudis. Kāpēc? Tāpēc, ka uz jautājumiem: Kāpēc Bruknā? Kāpēc baznīca? Kāpēc jāuzceļ? Viņi sev un mums visiem ir atbildējuši.

Par saviem TĀPĒC - stāsta Janīna Kursīte:

un Jānis Streičs:

25.augustā Bruknas muižā Bauskas novadā notiks labdarības akcija «Uzcel savu baznīcu!», kuras mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei. Piedalīsies Renārs Kaupers, Da Gamba, Aija Andrējeva, Goran Gora, Ieva Kerēvica, Putnu Balle, PeR, Lady's Sweet, koklētāja Laima Jansone un citi. Koncerta sākums plkst. 21.00.

Savukārt plkst. 17.00 Bruknas muižas teritorijā sāksies radošās darbnīcās, kurās darbosies mākslinieces Elita un Ilze Patmalnieces, režisors Jānis Streičs, Aivars Borovkovs, Rūdolfs Mings un daudzi citi.

Pasākuma laikā tiks demonstrēta filma «Kā tev klājas, Rūdolf Ming?» (režisors A. Rubīns). Šīs filmas izvēle nav nejauša. Filmā redzamais mācītājs ir priesteris Andrejs Mediņš,kurš izpostītajā Bruknas muižā izveidoja rehabilitācijas vietu «Kalna svētību kopiena». Tās mērķis ir palīdzēt dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. 2011. gadā Andreja Mediņa iniciēta, ir sākta baznīcas būve Bruknā, jo muižā esošā kapela ir par mazu. Lai būve taptu, nepieciešami ziedojumi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu