Sāks svinēt Rīgas svētkus (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā 17. augustā sāksies pilsētas svētki, kas turpināsies trīs dienas, līdz 19.augustam, un kurā notiks vairāk nekā 60 dažādu pasākumu.

  • Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā, Meža prospektā 1, šodien sāksies «Svītrainās dienas», kas līdz svētdienai notiks katru dienu no plkst.10 līdz 18. No plkst.11.30 līdz 14.15 notiks dzīvnieku barošanas demonstrācijas un interesanti stāsti, dienas gaitā notiks orientēšanās spēle un radošā darbnīca, plkst.11 un 13 interesenti aicināti pulcēties pie Flamingu aploka, lai dotos ekskursijā «Krāsas un raksti», kuras laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt, kā ķermeņa krāsa un forma palīdz dzīvniekiem gan slēpties, gan medīt, gan piesaistīt uzmanību. «Svītrainajās dienās» Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas biļetes būs lētākas.
  • Kino «Splendid Palace», Elizabetes ielā 61, no plkst.10 līdz 22 visas dienas garumā visiem interesentiem būs iespēja noskatīties filmu par Rīgu «Rīgas stāsts»/ «Riga Story». Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudinot iepazīt Rīgu tuvplānā. Tāpat visi interesenti varēs apskatīt izstādi «Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē», kura stāsta par talantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet arī Eiropā un visā plašajā pasaulē. Ieejas maksa kinoteātrī šodien būs 1 lats.
  • Juglā, Strazdumuižas parkā, šodien no plkst.10 līdz 19 notiks Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas ciemata svētki, kuros aicināts piedalīties ikviens interesents. Bērniem no plkst.11 līdz 15 būs atvērta radošā darbnīca, bet plkst.17 uzstāsies ansamblis «Emburgas zēni».
  • No plkst.11 līdz 16 Rīgas Kongresu namā, Krišjāņa Valdemāra ielā ,5 notiks projekta «4CITIES4DEV» ceļojošā izstāde, kurā apmeklētāji varēs gan iepazīties ar foto izstādi par Āfrikas kopienu dzīvi un darbu, gan arī vērot to video zālē demonstrētajās dokumentālajās filmās, kas ļaus skatītājiem ieskatīties pārtikas kopienu ikdienā, veidojot apmeklētājos atbildīgu attieksmi pret vietēju un sezonālu pārtiku.
  • Rīgas svētkus šodien no plkst.11 svinēs arī Centrāltirgū, kur bez maksas uzstāsies Andris Kivičs ar ģitāru duetu un Kaspars Zlidnis ar grupu «Gain Fast», kā arī «O Kartes» skatuvē iepazītais akordeonists Rikardo ar pavadoni un Kašers un Marta, kuri ne vien dziedās, bet arī vadīs pasākumu, izspēlējot konkursus un viktorīnas, informēja Jakovels. Ikviens Centrāltirgus pircējs tiks aicināts degustēt un noteikt labāko ogu desertu.
  • Bastejkalnā no plkst.16 līdz 18 šodien priecāsies bērni. Viņiem par prieku tiks svinēti Ostas svētki jeb «Dzimšanas diena Brīnumskapī», kuru programmā ir dziedāšana, spēlēšana, dzejošana, dejošana, veidošana, krāsošana, izzināšana un sajušana.
  • Tikmēr Mazajā ģildē, Amatu ielā 3/5, šodien no plkst.16 līdz 18.30 jau devīto gadu Rīgas pilsētas svētku laikā notiek Rīgas domes priekšsēdētāja pieņemšanu par godu Zelta kāzu jubilāriem.
  • Rātslaukumā no plkst.17 līdz 18 notiks jauniešu ceļojošā orķestra koncerts. «Jaunais orķestris» ir Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Francijas kopdarbs. Projekta ideja ir apvienot šo valstu jaunos mūziķus vecumā no 18 līdz 30 gadiem, lai kopā iestudētu koncertprogrammu, kas veltīta mūžīgajai tēmai - mīlestībai.
  • Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4, no plkst.18 līdz 21 tiks demonstrēta komēdija «Minhauzena precības», kas iestudēta kā krāšņs pasākums baroka laika atmosfērā, kurā valda jautra gaisotne, joki un mūzika. Tāpat Torņa ielā notiks radošās darbnīcas baroka noskaņās, un šie pasākumi turpināsies līdz 19.augustam
  • Rīgas Domā šovakar no plkst.19 līdz 20.15 notiks koncerts «Mūzika taurēm un ērģeļu stabulēm». Dzirkstošais pūtēju kvintets «5-atā» un varenās Rīgas Doma ērģeles ir lieliska kombinācija, lai ar dažādu gadsimtu mūziku, taurēm un ērģeļu stabulēm pašā Rīgas sirdī radītu svētku sajūtu ikvienam klausītājam. Uz šo koncertu gan biļetes par 5 līdz 10 latiem iepriekš jāiegādājas Rīgas Doma kasē vai Rīgas tūrisma informācijas centrā, Rātslaukumā 6.
  • Savukārt Rātslaukumā no plkst.21 līdz 22.30 skanēs «Bavārijas dziesmas». Krājumā atrodamas gan mīlas dziesmas, gan rindas, kuras piesātinātas ar parupju viduslaiku humoru. Tajā himniski pacilāti teksti mijas ar azartspēļu un dzīru attēlojumu, mīlas un erotisko dzeju. Koncertā uzstāsies solisti Elīna Volkmane, Andris Lapiņš un Valdis Jansons, Rīgas Doma zēnu koris, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», kamerkoris «Polifonija» no Lietuvas, profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» un diriģents Mārtiņš Ozoliņš.
  • Uz peldošā mākslas centra «Betanovuss» un AB dambja no plkst.21 līdz pusnaktij notiks starptautiskais video un laikmetīgās mākslas festivāls «Ūdensgabali». Izceļot spilgtāko eksperimentālo filmu un video programmas no visas pasaules, no 16. līdz 18.augustam uz AB dambja tiks rādītas košas izlases no Oberhauzenas starptautisko īsfilmu dienu arhīva - plkst.21 «CologneOff» ceļojošā video festivāla un Japānas Mediju mākslas festivāla, kā arī plkst. 22.30 no britu video arhīva «Onedotzero - piedzīvojumi kustībā».
  • Rīgas pilsētas izstāžu zāle «Rīgas Mākslas Telpa», Kungu ielā 3, šodien tiks atklāta izstāde «Kur ir mana lidmašīna»», kas piedāvā tematiski vienotu, bet hronoloģiski izvērstu mākslas darbu klāstu - Zentas Loginas, Ilmāra Blumberga, Pētera Līdakas, Anatolija Rudenko, Aijas Bley, Janas Brikes un citu autoru mākslas darbus, kā arī īstu lidmašīnu īstus maketus. Izstāde pievienosies Aviācijas svētkiem Spilves lidlaukā 18. un 19.augustā un būs apskatāma par ieejas maksu - skolēniem un pensionāriem 50 santīmi, pārējiem - lats.

Kā ziņots, Rīgas svētki šodien tiks svinēti trīs dienas - no 17. līdz 19.augustam. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 dažādi pasākumi, bet svētku kulminācija būs 19.augustā, kad Rīgā notiks aviošovs, akrobātu priekšnesumi, bet vakarā 11.novembra krastmalā dziedās un dejos ap 3000 dalībnieku.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu