Lielbritānijā notiesāts «latviešu Džeimss Bonds» (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijā par draudēšanu ar ieroci, zādzību un uzbrukumu apsargam notiesāts Latvijas valstspiederīgais, kurš pats sevi dēvē par «latviešu Džeimsu Bondu», vēsta laikraksts «Peterborough Telegraph».

27 gadus vecais Dmitrijs Tihanovs aizturēts 31.martā, kad viņš Pītersboro pilsētā iegāja lielveikalā «Asda» un vicinājās ar gaisa pistoli.

Kā tiesā pavēstīja prokurors, Tihanovs ap pusdienas laiku iegāja veikalā, paslēpis ieroci sev uz muguras aiz biksēm.

Veikalā viņš izvilcis ieroci un tēmējis un draudējis ar to vairākiem darbiniekiem un apmeklētājiem. Kādam darbiniekam Tihanovs stobru piespiedis pie deniņiem un jautājis: «Vai tev ir nauda?» Brīdi vēlāk viņš paziņojis: «Es tikai jokoju,» un apskāvis savu upuri.

Tihanovs parādījis savu ieroci apsargam un apgalvojis, ka tas nav īsts un ka viņš tikai jokojot. Viņš vairākas reizes nospiedis mēlīti, lai apliecinātu, ka ierocis nav pielādēts un, noskūpstījis apsarga roku, devās prom.

Pēcpusdienā Tihanovs atgriezās veikalā, kur nozaga riekstus, un pēc tam uzbruka apsargam, kas viņu aizturēja.

Apsūdzētā advokāts tiesā sacīja, ka Tihanova rīcība bijusi muļķīgs dzēruma joks. Iepriekš viņš ar draugiem krietni uzdzīvojis un devās uz lielveikalu nopirkt vēl dzērienus, paņemot līdzi ieroci, ar kuru pudelesbrāļi spēlējušies mājā.

Vicināšanās ar ieroci Tihanovam likusi justies kā «latviešu Džeimsam Bondam», sacīja advokāts, norādot, ka Tihanovam nav iepriekšēju sodāmību.

Tiesa atzina apsūdzēto par vainīgu ieroča imitācijas nēsāšanā ar mērķi izraisīt bailes no vardarbības.

Par draudēšanu ar ieroča imitāciju tiesa piesprieda Tihanovam 17 mēnešu cietumsodu, kā arī papildus viena mēneša cietumsodu par zādzību un viena mēneša cietumsodu par uzbrukumu apsargam.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu