Karapetjans atzīts par labāko režisoru Svetlogorskas filmu festivālā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Spēlfilmas «Cilvēki tur» režisors Aiks Karapetjans atzīts par labāko režisoru Svetlogorskas filmu festivālā «Baltijas debijas», kas šogad jau devīto reizi notika Kaļiņingradas apgabalā Krievijā, aģentūru LETA informēja Nacionālajā Kino centrā. 

Šogad pirmo reizi konkursa programmā tika iekļautas arī Baltijas valstu filmas.

Filmai «Cilvēki tur» šī ir pirmā balva, kā atzinība tika saņemta festivāla statuete, kura, kā izteicās festivāla ģenerālproducents Andrejs Mališevs, tiek izgatavota Maskavā un izmaksā 2000 dolārus (1144 latus).

Festivālā piedalījās arī pats filmas režisors Karapetjans un filmas producents Roberts Vinovskis. Pēc filmas seansa ap režisoru pulcējās skatītāji, no kuriem daži izteica neapmierinātību, ka viņš uzfilmējis banalitāti, savukārt citi slavēja par tēmas aktualitāti.

Filma «Cilvēki tur», kas uzņemta 2011.gadā, ir stāsts par jaunu cilvēku vēlamo un esošo realitāti bezpersoniskā mikrorajona vidē, ikdienas zādzībām mijoties ar sapņiem par drošu nākotni. Galvenajās lomās ir Sanktpēterburgā strādājošie aktieri Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins un Mihails Razumovskis.

«Cilvēki tur» ir Karapetjana pirmā pilnmetrāžas filma. Par diplomdarba filmu Latvijas Kultūras akadēmijā - īsfilmu «Riebums» - 2007.gadā viņam tika piešķirta nacionālā balva «Lielais Kristaps» kategorijā «Labākā īsfilma».

Karapetjans 2011.gadā debitēja Latvijas Nacionālajā operā, iestudējot Džoakīno Rosīni operu «Seviļas bārddzinis», par ko saņēma arī Nacionālo mūzikas balvu. Savu starptautisko pirmizrādi filma «Cilvēki tur» piedzīvoja jūlija sākumā Karlovi Vari Starptautiskajā filmu festivālā Čehijā konkursa programmā «East of the West».

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu