Girgensons: Vēlos jau šosezon aizvadīt vismaz desmit spēles NHL (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons jau šajā sezonā vēlas aizvadīt vismaz desmit spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), intervijā laikrakstam «Diena» pastāstīja hokejists.

Kā ziņots, noslēdzot dalību NHL komandas Bufalo «Sabres» attīstības treniņnometnē, 18 gadus vecais Girgensons 13. jūlijā nolēma noslēgt līgumu ar vienību uz trijām sezonām.

Tas nozīmē, ka Girgensons gaidāmajā sezonā nedosies uz Nacionālo koledžu sporta asociāciju (NCAA), kur bija plānojis spēlēt un studēt Vermontas universitātē, bet cīnīsies par vietu «Sabres» sastāvā. Tomēr pagaidām tiek uzskatīts, ka latvietis nākamajā sezonā spēlēs «Sabres» fārmklubā Ročestras «Americans», kas ikdienā cīnās Amerikas hokeja līgā (AHL).

Pats Girgensons laikrakstam «Diena» atzina, ka viņš jau šosezon vēlas aizvadīt vismaz desmit spēles NHL.

«Vēlos aizvadīt vismaz desmit spēles NHL, lai līgumu nepabīdītu par vienu gadu atpakaļ,» izteicās Girgensons. «Ja nebūs desmit spēļu NHL, tad automātiski līgums pagarināsies par vienu gadu. Trīs gadu līgums var iestiepties līdz pieciem gadiem. To es negribu.»

Girgensons atzina, ka sezonu viņš, visticamāk, sāks AHL. «Tas ir pilnīgi normāli. No Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) neviens pa tiešo vēl nav ticis uz AHL, par NHL nemaz nerunājot.»

Talantīgais uzbrucējs izteicās, ka pēc «Sabres» attīstības treniņnometnes viņa pārliecība par saviem spēkiem ir augusi. «Es centos visos vingrinājumos turēt līdzi spēlētājiem, kuri jau spēlējuši NHL. Neatpaliku no viņiem, tāpēc mana pārliecība ir augusi.»

Runājot par tuvākajiem nākotnes plāniem, Girgensons teica, ka 28. augustā viņš lidos uz Bufalo. «Trenēšos un skatīšos, kas notiks - 15. septembrī sāksies NHL treniņnometne vai būs lokauts. Ja nebūs «Sabres» treniņu, tad septembra beigās braukšu uz Ročestru, kur sāksies AHL komandas nometne.»

Tāpat Girgensons piebilda, ka «Sabres» komanda gaidāmajā sezonā mērķēs uz Stenlija kausa izcīnīšanu.

«Šai komandai nekad vēl nebija izvirzīts uzdevums iegūt Stenlija kausu. 2011. gada februārī komanda ieguva jaunu īpašnieku. Viņš jau uzreiz skaidri pateica, ka būs uzdevums iegūt kausu. No savas puses īpašnieks arī visu dara, lai ieceri īstenotu. Viņš nežēlo naudu labu spēlētāju piesaistīšanai,» teica Girgensons.

Kā ziņots, Jāņu laikā «Sabres» komanda Girgensonu draftēja pirmajā kārtā ar 14. numuru, tomēr uzreiz nepiedāvāja viņam jaunu līgumu, savukārt sarunas par līguma noslēgšanu uzsāka krievs Mihails Grigorenko, kurš draftā tika izvēlēts ar 12. numuru.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu