Ivars Vasaraudzis: No WRC auto visu izspiedis vēl neesmu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Latvijas rallija braucējs un vairākkārtējs valsts čempions Ivars Vasaraudzis intervijā portālam «Apollo» pastāstīja par braukšanu ar WRC automašīnu un atzina, ka pirms viņa ar šīs klases auto Latvijā brauca cita ekipāža.

«Izspiedis pēdējo sulu no tās [WRC mašīnas] neesmu, noteikti nē. Lai cik amizanti neliktos, treniņi un to process ir stipri par mazu, arī finanses. Mēs pirms sacensībām veicam tikai nelielus testus, lai atsvaidzinātu iemaņas un izjūtas. Ja man būtu jābrauc pasaules čempionātā ar līdzīgu, bet cita tipa WRC mašīnu, būtu ko ņemties un cīnīties ar sevi,» saka Ivars.

«Mašīna ir laba un ātra, bet ir pilots, kuram jāmāk izmantot no tās visi simts procenti, vismaz 95. Jāstrādā ar sevi, jāveic dažādi testi sevis un braukšanas pilnveidošanai, ir vesels kopums, bet mēs tam piegājām pa vienkāršo. Jā, protams centāmies pielāgot auto sev, bet tas ir sarežģīti jo nebija tādas pieredzes un zināšanu par WRC tehniku. Ir auto, rūpnīcas pieredze nāk līdzi, bet katram braucējam ir savs stils – viens bremzē ar kreiso kāju, viens pieskarās bremzes pedālim līkumā tikai vienu reizi un tamlīdzīgi. Automašīnas regulējumi jāpielāgo,» skaidro braucējs, kurš norāda, ka pirms viņa ar WRC klases mašīnu jau bija braucis Matīss Mežaks.

«Ar tāda līmeņa WRC auto, kāds ir mums, es esmu laikam pirmais, kurš brauc Latvijā. Vēl Raimonds Kisiels brauc ar tādu pašu mašīnu. Bet pirms mums Matīss Mežaks ar Arni Roni brauca ar «Ford Escort» WRC. Negribu samelot, bet šķiet, ka tas bija 2003. gadā. Tobrīd mēs vēl braucām ar A grupas auto, kuram A grupas motors, bet N grupas piekare. Matīsu vajadzēja ķert rokā, viņam bija laba tehnika, bija interesanti. Bet Baltijā soli mums priekšā kā jau ierasts bija igauņi. Markus Murakas 2001. gadā brauca ar «Toyota Corolla» WRC auto, Urmo Āva brauca ar «Ford Focus» WRC, tobrīd tie bija vieni no jaukākajiem rallija aparātiem Baltijā,» teic Vasaraudzis.

P.S. Jau drīzumā «Apollo» lasītājiem nodosim pilnu interviju ar vienu no Latvijas labākajiem rallija braucējiem, kurš pastāstīs, iespējams, līdz šim vēl nepublicētas lietas par rallija virtuvi un tā aizkulisēm.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu