Lielbritānijā par virkni laupīšanu notiesāti divi Latvijas valstspiederīgie (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijā par virkni laupīšanu notiesāti divi Latvijas valstspiederīgie, vēsta laikraksts «Norvich Evening News».

28 gadus vecajam Mihailam Sirokovam tiesa piesprieda septiņu gadu cietumsodu, bet 20 gadus vecajam Genādijam Rakickim trīs gadu cietumsodu.

Par laupīšanām iepriekš notiesāti vēl trīs grupējuma locekļi no Latvijas. 25 gadus vecajam Oskaram Beitānam tiesa piesprieda desmit gadu cietumsodu, 23 gadus vecajam Jurijam Kazačokam septiņu gadu cietumsodu, bet 18 gadus vecajam Artūram Skrabo 18 mēnešu cietumsodu.

Grupējums kopumā pastrādājis aptuveni 80 laupīšanas Visbīčā un tās apkārtnē, noziedzniekiem galvenokārt ielaužoties mājās, kurās dzīvoja pavecāki cilvēki, un nolaupot viņiem vērtīgus priekšmetus, dārglietas un naudu.

Kopumā noziedznieku guvums sniedzas 160 000 sterliņu mārciņu vērtībā.

Tiesnesis Nikolass Koulmans, pasludinot spriedumu, norādīja, ka apsūdzēto rīcība met ēnu uz latviešiem.

«Jūs abi esat no Latvijas. Jūsu rīcība met ēnu uz Latvijas iedzīvotāju reputāciju, kas labi un godīgi pilsoņi, kas uz šo valsti brauc ar mērķi padarīt savas dzīves labākas,» sacīja tiesnesis.

Abi apsūdzētie tiesā atzina savu vainu.

Sirokova aizstāvis tiesā sacīja, ka apsūdzētais uz Lielbritāniju devies darba meklējumos, taču, nespējot atrast algotu darbu, viņš pievērsies noziedzībai.

Savukārt Rakickis Lielbritānijā ieradies tikai dažas nedēļas pirms grupējuma aresta. Viņš arī pauda vēlēšanos pēc soda izciešanas atgriezties Latvijā.

Lietā aizturēts vēl viens noziedznieks, kuram tiesa paredzēta decembrī.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu