Rīgas Doma dārzā notiks kontrtenora Jēgera bezmaksas koncerts «Farinelli portrets»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sestdien, 18.augustā, Rīgas Doma dārzā Latvijas spožākais kontrtenors Sergejs Jēgers un diriģents Māris Kupčs klausītājiem piedāvās bezmaksas koncertu «Farinelli portrets». 

Rīdzinieki un pilsētas viesi Rīgas svētku laikā varēs ieklausīties visskaistākajās baroka opermūzikas skaņās, ko, šķiet, vislabāk varētu raksturot Farinelli - dziedātājs, kura balss tembrs savulaik spēja apburt tūkstošiem klausītāju, dižciltīgu hercogieņu un grāfieņu, kā arī pilsētnieču.

Farinelli un citu tā laika operas leģendu spilgtākos portretējumus koncertā būs iespēja dzirdēt latviešu izcilā kontrtenora Jēgera, jaunās daudzsološās soprānes Maijas Tutovas, baroka orķestra «Collegium Musicum Riga», baroka kora «Collegium Choro Musici Riga» un diriģenta Kupča sniegumā.

Koncerts mūziķiem būs divkārši svētki, jo šajā dienā pie klausītājiem nonāks arī jaunais kompaktdisks «Mūzika Rīgā 1570-1800».

Koncerts Rīgas Doma dārzā sāksies plkst.19.30.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu