Par 1,1 miljonu labiekārtos Pasta salu Jelgavā (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maps.google.lv

Pēc jūlijā noslēgtā līguma, Jelgavā uzsākti būvdarbi Pasta salā, ko veic SIA «Ceļu būvniecības sabiedrība «IGATE»». Projekts paredz, ka 2013.gadā Pasta sala būs kļuvusi par brīvā laika pavadīšanas, izklaides un aktīvās atpūtas zonu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem. Lielupe un Driksa kļūs par tūrisma un aktīvās atpūtas produktu, portālu «Apollo» informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes pārstāvji.

Nepilnu divu gadu laikā Pasta sala tiks labiekārtota, izveidojot nepieciešamo infrastruktūru - gājēju un velo celiņus, soliņus, apgaismojumu, tualetes, pasākumu norises laukumus, bērnu rotaļu laukumu, apstādījumus, kā arī būs sakārtoti Lielupes un Driksas krasti. Tādējādi Jelgavas centrā būs radīta mūsdienīga un pievilcīga dzīves vide, bet. Lielupe un Driksa kļūs par tūrisma un aktīvās atpūtas produktu.

Plānots, ka nākotnē Pasta salā varēs notikt jau tradicionālie kultūras pasākumi - Smilšu skulptūru, Ledus skulptūru festivāli, kā arī dažādi koncerti. Pasta salas labiekārtošana papildinās Lielupes upes baseina teritorijas sakārtošanu un mazinās vides piesārņojumu. Sakārtotā infrastruktūra palīdzēs piesaistīt uzņēmējus tūrisma uzņēmējdarbības attīstībai pilsētā.

Pasta salas labiekārtošanas darbi tiek veikti šī gada janvārī uzsāktā projekta «Pasta salas labiekārtošana un upju kā tūrisma un aktīvās atpūtas produkta veidošana Jelgavā» ietvaros. Tā mērķis ir labiekārtot Pasta salu kā daudzfunkcionālu atpūtas, kultūras un sabiedrisko aktivitāšu vietu.

Projekts atbalstīts Darbības programmas 2007.-2013.gadam «Infrastruktūra un pakalpojumi» aktivitātē «Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai». Projektu plānots īstenot līdz 2013.gada 30.septembrim.

Projekta kopējās plānotās izmaksas - LVL 1 162 365,00 ar PVN, tai skaitā ERAF līdzfinansējums - 85% LVL 988 010,00, Valsts budžeta dotācija 2.25% LVL 26 153,00 un pašvaldības finansējums 12.75 % LVL 148 202,00.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu