Plāno ņemt pusmiljona latu kredītu Daugavpils cietokšņa infrastruktūras sakārtošanai (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maps.bing.com

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas locekļi nolēmuši virzīt izskatīšanai domes sēdē lēmumprojektu par 577 143 latu ilgtermiņa aizņēmuma ņemšanu projektam, kas paredz sakārtot valsts nozīmes pilsētbūvniecības un arhitektūras pieminekļa - Daugavpils (Dinaburgas) cietokšņa infrastruktūru.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta «Daugavpils cietokšņa infrastruktūras - ielu kompleksais labiekārtojums un inženiertīklu renovācija» realizācijai 2012.gadā no šīs summas paredzēts ņemt 368 908 latus un 2013.gadā - 208 235 latus. Aizņēmuma atmaksu plānots sākt 2015.gada martā un pabeigt līdz 2033.gadam.

Projekta gaitā paredzēta maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcija un jaunbūve, maģistrālo ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un jaunbūve, lietus ūdens kanalizācijas izbūve, attīrīšanas iekārtu lietus ūdens kanalizācijai izbūve, lietus ūdens kanalizācijas izvada izbūve un ielu apgaismojuma izbūve.

Projekta mērķis ir nodrošināt nepieciešamās jaudas un radīt priekšnoteikumus valsts nozīmes pilsētbūvnieciskā pieminekļa kā unikāla kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un racionālai izmantošanai, veidojot to par administratīvo, kultūras, darījumu un tūrisma centru, tā veicinot pilsētas izaugsmi, sniedzot atbalstu pilsētvides sasniedzamības, pieejamības un pievilcības faktoru attīstībai.

Projekts «Daugavpils cietokšņa infrastruktūras - ielu kompleksais labiekārtojums un inženiertīklu renovācija» tiek īstenots ERAF darbības programmā «Infrastruktūra un pakalpojumi». Tā kopējās izmaksas ir 8 835 866 lati, no kuriem ERAF finansējums - 85%, valsts budžeta dotācija - 4,5% un pašvaldības līdzfinansējums - 10,5%.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu