Francijas baznīca viendzimuma laulību jautājumā paļaujas uz lūgšanām (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas katoļi trešdien atzīmē Marijas Debesbraukšanas svētkus ar lūgšanām, kurās galvenā uzmanība veltīta ģimenes un bērnu tēmai, šādi uzsverot baznīcas iebildumus pret viendzimuma laulībām. 

Lūgšanās, kas tika nolasītas dievkalpojumos visā valstī, iekļauts lūgums pēc tā, ka bērni un jaunieši «nav pieaugušo vēlmju un konfliktu objekti, lai pilnībā varētu gūt labumu no tēva un mātes mīlestības».

Lūgšanas tekstu sastādījuši Francijas bīskapi, kas nostājušies opozīcijā prezidenta Fransuā Olanda centieniem legalizēt viendzimuma laulības un panākt, ka homoseksuāli pāri var adoptēt bērnus.

Maijā prezidenta amatā ievēlētais Olands solījis šīs reformas īstenot jau nākamgad.

Lūgšanas teksts izsaucis homoseksuālistu tiesību aktīvistu protestus.

Baznīca turpinās kampaņu pret ierosinātajiem likumu grozījumiem, apliecināja Larošelas bīskaps Bernārs Usē, kurš vadīja 139.nacionālo svētceļojumu uz Lurdu.

«Nedrīkst jaukt vīrieša un sievietes laulību ar divu homoseksuālistu savienību,» norādīja bīskaps.

Kā liecina sabiedriskās domas aptauja, kas trešdien publicēta tīmekļa izdevumā «La Lettre de l'Opinion», divas trešdaļas francūžu atbalsta viendzimuma laulības, bet 53% atbalsta ideju, ka viendzimuma pāriem ir tiesības adoptēt bērnus.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu