Afganistānā vietējais policists nošauj divus ASV karavīrus (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Afganistānas rietumos Farāhas provincē piektdien vietējais policists nošāvis divus ASV karavīrus, pavēstīja NATO.

Kopumā šogad 28 šādos Kabulas valdības karavīru un policistu uzbrukumos nogalināti jau 39 starptautiskā kontingenta karavīri, liecina alianses dari.

Incidents noticis nedēļu pēc tam, kad afgāņu drošības spēku pārstāvju uzbrukumos sabiedrotajiem vienas dienas laikā tika nogalināti seši ASV karavīri, un, domājams, tas vēl vairāk mazinās starptautisko spēku uzticību afgāņiem, ar kuriem viņiem kopā jāstrādā.

«Afganistānas vietējās policijas pārstāvis pavērsa ieroci pret ASV bruņoto spēku Afganistānas kontingenta karavīriem. Uzbrucējs ir sašauts un nogalināts,» teikts Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) paziņojumā.

ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta vēl otrdien apliecināja, ka ir «ļoti satraukts» par «iekšējiem uzbrukumiem», kā arī iespaidu, ko šādi uzbrukumi atstāj uz sadarbību ar afgāņu sabiedrotajiem.

Par vairākiem šādiem uzbrukumiem atbildību uzņēmušies talibi, kas apgalvo, ka viņu vīri iefiltrējušies Afganistānas armijā. Tomēr citi incidenti tiek skaidroti ar kultūras atšķirībām un antagonismu sabiedroto bruņoto spēku starpā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu