Rinkēvičs: Spriedums «Pussy Riot» lietā ir netaisnīgs (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Maskavas tiesas spriedums pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču lietā ir netaisnīgs, šodien savā «Twitter» kontā raksta Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Savā ierakstā Rinkēvičs aicina Krievijas varas iestādes mainīt šo spriedumu, jo tas ir pretrunā ar pilsoņu politiskajām pamattiesībām.

Jau ziņots, ka Maskavas tiesa piektdien atzina pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Tiesneses Marinas Sirovas nolasītajā spriedumā teikts, ka grupas dalībnieces «rūpīgi plānojušas» pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērsto akciju, kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

«Tiesa atzīst viņas par vainīgām. Tiesa pie šāda secinājuma nonākusi, pamatojoties un pašu apsūdzētu liecībām un citiem pierādījumiem,» teikts spriedumā.

Tiesa atzinusi, ka 22 gadus vecā Nadežda Tolokoņņikova, 24 gadus vecā Marija Aļohina un 29 gadus vecā Jekaterina Samuceviča pastrādājušas «smagu sabiedriskās kārtības pārkāpumu» un izrādījušas «nepārprotamu necieņu pret sabiedrību».

Tiesa norādījusi, ka apsūdzētās apzinājušās savas rīcības aizvainojošo raksturu un iesaistījušās «noziedzīgā sazvērestībā ar mērķi paveikt rupju sabiedriskās kārtības pārkāpumu».

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu