Eiropu turpina iekarot karstums; Spānijā +43 (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropu turpina iekarot karstums, kas nāk no Sahāras. Piektdiena Francijā kļuva par līdz šim karstāko dienu šogad, bet svelme vēl pieņemas spēkā un sasniedz Centrāleiropu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Piektdien Francijas dienvidrietumos termometra stabiņš pakāpās līdz +39,9 grādiem, iepriekšējā augstākā šovasar reģistrētā gaisa temperatūra valstī bija +38,3 grādi 10.augustā.

Spānijā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +43 grādiem, kas gan ir par trim grādiem mazāk nekā pagājušās nedēļas nogalē.

Piektdien Kiprā gaiss sakarsa līdz +39, Itālijā un Melnkalnē - līdz +38 grādiem.

Sestdien brīdinājums par ļoti augstu gaisa temperatūru izplatīts vismaz desmit Eiropas valstīs, tostarp Vācijā. Lielākais karstums Centrāleiropā gaidāms svētdien un pirmdien, kad gaisa temperatūra vietām sasniegs +36 grādus.

Savukārt Balkānu reģionā lielākā svelme - gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +40 grādiem - prognozēta tikai no nākamās nedēļas vidus. Visu šo laiku karstums saglabāsies Spānijā un Itālijā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu