U-20 basketbolistes turpinās cīņu palikšanu EČ A divīzijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Viktor Rebay

Eiropas U-20 čempionāta apakšgrupu pirmā posma pēdējā spēlē Latvijas jaunās basketbolistes šovakar ar 43:57 zaudēja Spānijas vienaudzēm.

Latvijas komandā ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Guna Lagzdiņa, desmit punktus pievienoja Krista Brīdiņa, bet deviņi punkti bija Renātes Reines kontā. Spānijas izlasē pa 11 punktiem guva Marina Delgado un Mariona Ortisa, kura savāca arī 13 bumbas zem groziem.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā un pēc nospēlētām desmit minūtēm latvietēm bija tikai -3 (12:15), tomēr otrajā ceturtdaļā Spānijas jaunās basketbolistes pakāpeniski palielināja pārsvaru un lielajā pārtraukumā devās jau ar 15 punktu pārsvaru (40:25). Trešajā ceturtdaļā spānietes pārsvaru nosargāja (50:35), bet pēdējās desmit minūtēs latvietēm neizdevās pacīnīties par uzvaru.

Dienas pirmajā A apakšgrupas spēlē Baltkrievijas U-20 basketbolistes ar 72:66 pārspēja Lietuvas izlasi, tādējādi trim komandām - Latvijai, Lietuvai un Baltkrievijai - bija pa vienai uzvarai trīs spēlēs, taču Latvijas izlasei bija vissliktākā gūto un zaudēto punktu attiecība savstarpējos mačos.

Tas nozīmē, ka Latvijas jaunās basketbolistes turnīru turpinās ar cīņu par 13. līdz 16. vietu, kur būs jātiekas ar Portugāli, Lielbritāniju un Itāliju vai Poliju. A divīzijā arī nākamgad spēlēs tikai 13. vietas ieguvējas.

Atgādinām, ka A apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija ar 66:71 zaudēja Lietuvai, bet otrajā mačā ar 67:64 pārspēja Baltkrieviju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu