«Hizbollah» draud pārvērst izraēliešu dzīvi ellē (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Libānas šiītu grupējuma «Hizbollah» līderis Hasans Nasralla piektdien paziņojis, ka uzbrukuma gadījumā viņa kaujinieki pārvērtīs Izraēlas dzīvi īstā ellē.

«Okupētajā Palestīnā (Izraēlā) ir mērķi, kuriem var uzbrukt ar mazu skaitu raķešu. Ja mēs būsim spiesti tās izmantot, lai aizsargātu mūsu tautu un valsti, mēs nevilcināsimies (..), un tas pārvērtīs simtiem tūkstošiem cionistu dzīvi īstā ellē,» paziņoja Nasralla.

Viņš brīdināja, ka «Hizbollah» spēj nogalināt desmitiem tūkstošus, nevis tikai 300 līdz 500 cilvēku, piebilstot, ka grupējums, kuru atbalsta Irāna un Sīrija, savus mērķus ir noteicis.

Nasralla paziņoja, ka jebkuram Izraēlas uzbrukumam Irānai saistībā ar tās kodolprogrammu sekos vērienīga atbilde.

Izraēla un Libāna oficiāli atrodas kara stāvoklī, un 2006.gada vasarā ebreju valsts izcīnīja asiņainu karu ar «Hizbollah».

Pagājušajā mēnesī Izraēla apsūdzēja šiītu grupējumu, ka tas plāno uzbrukumus vairāk nekā 20 valstīs.

Izraēla arī vaino «Hizbollah» par 18.jūlijā Burgasā, Bulgārijā, notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti pieci izraēliešu tūristi un šoferis bulgārs.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu