Zupas virtuvēm saņemti 59 pieteikumi no visiem reģioniem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Borisa un Ināras Teterevu fonda un «Ziedot.lv» labdarības iniciatīvai «Kopgalds - siltas maltītes atbalsts» iesniegti 59 pieteikumi, aģentūru LETA informēja projekta pārstāve Inga Vasiļjeva.

No Kurzemes saņemti 13 pieteikumi, no Latgales - astoņi, no Rīgas - deviņi, no Vidzemes -15 un no Zemgales - 14.

«Lielais pieteikumu skaits no dažādiem Latvijas novadiem un dažādām organizācijām - reliģiskajām, palīdzības un labdarības - liecina par līdzcilvēku gatavību un atsaucību palīdzēt un sniegt nesavtīgu atbalstu savas apkaimes grūtībās nonākušiem cilvēkiem. Pēc to izskatīšanas un apstiprināšanas zupas virtuvju pakalpojumi būs pieejami gan lielajās pilsētās, gan arī nelielās apdzīvotās vietās,» stāstīja fonda direktors Mareks Indriksons.

Vasiļjeva stāstīja, ka pieteikumus izskatīs tuvākajā laikā un pēc tam paziņos, cik daudzus no tiem atbalstīs.

Labdarības iniciatīva «Kopgalds - siltas maltītes atbalsts» apvieno tos, kas savu vienīgo ikdienas silto maltīti saņem labdarības zupas virtuvēs. Borisa un Ināras Teterevu fonds atbalstu labdarības iniciatīvai sāka 2010.gadā, piešķirot līdzfinansējumu zupas virtuvju darbībai 15 pilsētās. Savukārt pērn piešķirts atbalsts jau 37 zupas virtuvju darbībai visā Latvijā. 2011./12.gada aukstajā periodā labdarības organizācijas izsniedza aptuveni 5000 porciju vienā ēdienreizē jeb gandrīz 70 000 porciju ik mēnesi.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010.gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām, kā arī stiprināt sociālās atbildības jēdzienu sabiedrībā. Fonds gadā sadarbojas ar vairāk nekā 120 bezpeļņas organizācijām, un dažāda veida atbalsts tiek sniegts vairāk nekā 100 000 Latvijas iedzīvotāju.

Projekts «Kopgalds - siltas maltītes atbalsts» apvieno tos, kas savu vienīgo ikdienas silto maltīti saņem labdarības zupas virtuvēs. Projektu vada labdarības organizācija «Ziedot.lv», ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un lielveikalu tīkla «Rimi» finansējumu, kā arī pateicoties līdzcilvēku ziedojumiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu