«Vienotībai» aizliedz piedalīties Rīgas svētkos (165)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija «Vienotība» saņēmusi trīs Rīgas pašvaldības atteikumus telts uzstādīšanai Rīgas centrā Rīgas svētku laikā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes deputātu frakciju bloka «Vienotība» referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Pirmais aizliegums izteikts par partijas «Vienotība» pieteikto vietu Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, kur tradicionāli telts tikusi uzstādīta iepriekšējo pasākumu, tajā skaitā, Rīgas svētku laikā.

Atkārtotā iesniegumā «Vienotība» piedāvājusi citu pasākuma norises vietu – Smilšu ielā 20, blakus Kara muzejam, bet arī šī vieta atteikta, jo tā atrodas «tiešā Rīgas svētku tuvumā».

Trešo aizliegumu «Vienotība» saņēma par sākotnēji ar domes darbiniekiem saskaņoto pasākuma norises vietu Jēkaba laukumā.

Partija «Vienotība» arī šogad vēlējās būt kopā ar rīdziniekiem pilsētas svētkos – kalt monētas, dalīt balonus mazajiem rīdziniekiem, veidotu svētku video sveicienus u.tml.

«Lai gan Satversme mums garantē tiesības paust savus politiskos viedokļus vienmēr un visur, mēs neplānojam veikt politisko aģitāciju Rīgas svētkos. Diemžēl «Saskaņas centrs» vadītājam Nilam Ušakovam ir tik ļoti bail no rīdziniekiem, ka viņš liedz mums iespēju pat svinēt svētkus kopā rīdziniekiem,» saka Rīgas domes frakcijas «Vienotība» vadītājs Olafs Pulks.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai LETA norādīja, ka visas trīs partijas «Vienotība» izvēlētās vietas telts uzstādīšanai bijušas izvēlētas Rīgas svētku norises maršrutos, tāpēc arī saskaņošana atteikta.

Jau ziņots, ka Rīfas svētki notiek no 17.augusta līdz 19.augustam.

Komentāri (165)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu