KNAB par 94 000 latu nomās 12 jaunas automašīnas (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par 94 325 latiem uz trīs gadiem nomās 12 jaunas automašīnas.

Par jaunu automobiļu nomu bija izsludināts atklāts konkurss, kurā uzvarēja SIA «Pilna Servisa Līzings», piedāvājot viszemāko cenu.

KNAB preses pārstāve Ieva Kucika atturējās atklāt, kādas markas spēkratus birojs nomās, jo vēl nav pagājis termiņš, kādā pārējie četri konkursa pretendenti var iesniegt sūdzību par šo konkursa rezultātu.

Saskaņā ar konkursa nolikumu KNAB nomās sešas kompaktās klases jaunas vieglās automašīnas ar benzīna vai dīzeļdzinējiem. Šo spēkratu noma izmaksās 37 344 latus.

Vēl birojs nomās četras vidējās klases vieglās automašīnas ar autogāzes padevi. Nomas maksa uz trim gadiem ir 35 935 lati. KNAB arī nomās divus daudzfunkciju pasažieru mikroautobusus ar dīzeļdegvielas dzinējiem. Par busiņiem nāksies maksāt 21 046 latu lielu nomas maksu.

LETA jau ziņoja, ka šā gada aprīlī Ministru kabinets birojam nolēma papildus piešķirt 14 100 latus autotransporta nomai. Birojs toreiz norādīja, ka tā īpašumā esošie dienesta automobiļi ir iegādāti 2002.un 2003.gadā, izveidojot biroju. Ekspluatācijas laikā automobiļi ir tehniski novecojuši, to uzturēšana un remonts prasa lielus finanšu ieguldījumus. Remonta un uzturēšanas izdevumi gadā sasniedz 20 898 latus.

Ņemot vērā biroja nolietoto autoparku, nepieciešams nomāt papildus trīs jau nomātajām automašīnām vēl septiņas vieglās automašīnas, kā arī divus pasažieru mikroautobusus operatīvo un izmeklēšanas darbību veikšanai. Ņemot vērā prognozējamos iepirkuma termiņus, līgumu ar iznomātāju varētu noslēgt septembrī, tādējādi papildu finansējums nepieciešams pēdējiem trīs gada mēnešiem.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu