ASV izmeklē «Deutsche Bank» iespējamo sadarbību ar Irānu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV regulatori sākuši izmeklēšanu pret «Deutsche Bank» un vairākām citām bankām, ka tās pārskaitījušas miljardiem dolāru Irānai un Sudānai, pārkāpjot tām noteikto sankciju režīmu, sestdien vēsta laikraksts «The New York Times».

Izmeklēšana vēl ir ļoti agrīnā stadijā, avīzei pavēstīja tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, piebilstot, ka «Deutsche Bank» nav pārskaitījusi naudu irāņu klientu uzdevumā ASV pēc 2008.gada.

2007.gadā banka nolēma, ka tā «neiesaistīsies jaunos darījumos ar kontrahentiem tādās valstīs kā Irāna, Sīrija, Sudāna un Ziemeļkoreja un izstāsies no esošajiem darījumiem».

Izmeklēšana pret «Deutsche Bank» ir viena no vairākām kopš 2009.gada uzsāktām lietām pret globālajām finanšu kompānijām sakarā ar aizdomām, ka tās bieži pārskaitīja naudu Irānas bankām un kompānijām, izmantojot caurumu ASV likumdošanā, kas tika likvidēts 2008.gadā, norāda «The New York Times».

Pēdējās desmitgades laikā ASV un tās sabiedrotie ir pastiprinājuši sankcijas pret Irānas bankām, iestādēm un privātpersonām, lai apturētu Irānas kodolprogrammu, pastāvot bažām, ka Teherāna cenšas tās aizsegā izstrādāt kodolieročus.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu