Prāgas geju praidā piedalās tūkstošiem cilvēku (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AP/Scanpix

Prāgā sestdien noticis otrais geju praids, tajā piedaloties tūkstošiem cilvēku, kas izmantojuši pasākumu, lai nosodītu Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču notiesāšanu.

Daudzi bija ģērbušies košās drānās, pūta svilpes un vicināja karogus, dodoties ceļā no Prāgas centrālā laukuma gājienā pa galvenajām ielām.

Gājiens dodas uz salu Vltavas upē, kur notiks koncerti un dažādi pasākumi.

«Vairāk nekā 20 gadus pēc Samta revolūcijas Prāgas praidam ir mērķis sniegt ieguldījumu sabiedrībā, kas ir atvērta un pašpārliecināta,» teikts praida organizatoru vietnē.

Organizatori arī pauda nosodījumu par Maskavas tiesas piektdien pieņemto spriedumu ar divu gadu cietumsodu sodīt trīs «Pussy Riot» dalībnieces.

Taču pagājušajā naktī tika uzlauzta organizatoru lapa «Facebook» un sestdien pret praidu vērstas demonstrācijas sarīkoja kristīgie demokrāti un vēl viena konservatīva organizācija.

Pirmais geju praids Čehijā tika sarīkots pagājušajā gadā un izraisīja skandālu, konservatīvā prezidenta Vāclava Klausa palīgam gejus nodēvējot par «perversiem» un prezidentam izsakot atbalstu šim viedoklim.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu