Jūlijā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksā 161 tūkstoti latu (44)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūlijā Saeimas deputāti atalgojumā pirms nodokļu nomaksas saņēmuši 161,7 tūkstošus latu, kas ir par aptuveni septiņiem tūkstošiem latu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī, kad atalgojumā tautas kalpiem tika izmaksāti nedaudz vairāk kā 154 tūkstoši latu, liecina Saeimas mājaslapā pieejamie statistikas dati.

Vislielāko atalgojumu saņēmis bijušais Saeimas deputāts Raivis Blumfelds (Nacionālā apvienība), kuram amats bija jāpamet 5.jūlijā, kad darbam Saeimā atgriezās demisionējušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība). Blumfelda atalgojums bija 4759 lati, no kura 4480 lati ir vienreizējais pabalsts, atstājot amatu.

Pieciem Saeimas deputātiem – prezidija locekļiem – atalgojums pirms nodokļu nomaksas pārsniedzis divus tūkstošus latu. Saeimas priekšēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība») jūlijā atalgojumā pirms nodokļu nomaksas saņēmusi 2303 latus, tikai par latu mazāk saņēmusi priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (Reformu partija). Otrs priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs («Saskaņas centrs») un sekretārs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) saņēma 2072 latus, savukārt sekretāra biedrs Jānis Vucāns (Zaļo un zemnieku savienība) - 2032 latus.

Zemāko atalgojumu jeb 1220 latu saņēmusi deputāte Inga Bite (Reformu partija), bet tikai par trim latiem vairāk ir saņēmis Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība).

Jau ziņots, ka šogad pirmajā pusgadā Saeimas deputāti atalgojumā pirms nodokļu nomaksas saņēmuši 932 tūkstošus latu.

Deputātu atalgojumā ietilpst alga, kā arī slimības pabalsts, piemaksas par frakcijas priekšsēdētāja un viņa vietnieka amata pienākumu pildīšanu, komisijas un apakškomisijas priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka amatu, komisiju un apakškomisiju sekretāra amata pienākumu pildīšanu, kā arī par prezidija locekļa amata pienākumu veikšanu.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu