Pļaviņš/Šmēdiņš finālā - uzvarēti olimpiskie čempioni (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šodien Polijas pilsētā Stare Jablonki aizvadīja Pasaules kausa pusfināla spēli pret amerikāņiem Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kuri ir Pekinas olimpisko spēļu čempioni.

Uzvaru ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:15 un 15:8) izcīnīja Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar 12. numuru. Jāpiebilst, ka šī ir otrā reize, kad Pļaviņš/Šmēdiņš sasnieguši PK posma finālu.

Pirmais sets iesākās ar amerikāņu nelielu pārsvaru (4:2) un viņi pakāpeniski to palielināja - 7:2, 10:6, 12:7. Arī seta otrajā daļā ASV duets kontrolēja cīņas gaitu, bet Pļaviņš/Šmēdiņš pietuvojās līdz 18:16. Tomēr izšķirošajos brīžos Rodžers/Dalhauzers nodemonstrēja savu meistarību un uzvarēja setu ar 21:17.

Otrā seta sākums veiksmīgs izrādījās latviešiem un īsā laikā rezultāts kļuva 4:0. Mūsējie iegūto pārsvaru saglabāja arī seta turpinājumā - 6:3, 10:4, vēlāk sekoja 13:6, bet tad Latvijas volejbolistu kļūdas ļāva pretiniekiem pietuvoties līdz 15:13. Tomēr Pļaviņs ar Šmēdiņu pārliecinoši aizvadīja seta izskaņu un uzvarēja tajā ar 21:15.

Trešajā jeb izšķirošajā setā latvieši izvirzījās vadībā ar vairākiem punktiem (6:2), bet nedaudz vēlāk arī palielināja pārsvaru līdz +7 (10:3.). Pekinas olimpiskie čempioni nespēja lauzt cīņas gaitu un latvieši uzvarēja setu un arī visu spēli.

Jau ziņojām, ka astotdaļfinālā Latvijas pāris ar 2-0 (21:17, 21:13) pārspēja vāciešus Kaju Matisiku un Aleksandru Valkenhorstu, bet pēc tam ar 2-0 (21:17, 23:21) ceturtdaļfinālā tika uzvarēti olimpisko spēļu vicečempioni Alisons Čeruti/Emanuels Regu.

Otrajā pusfināla pārī tiksies ar 25. numuru izliktie austrieši Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts, kā arī amerikāņi Džeikobs Gibs/Šons Rozentāls, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu