Pabriks: Ja kāds pakāpjas augstāk, visi rauj viņu uz leju (238)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotība» pašreiz ir spēcīgākā partija vismaz latviešu vēlētāju vidū. Tā ir problēma, tāpēc ka Latvijas sabiedrībā pieņemts – ja kāds pakāpjas drusku augstāk, visi grib raut viņu atpakaļ uz leju,» uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Intervijā «Latvijas Avīzei» Pabriks stāsta, ka tas apgrūtina ceļu uz vēlēšanām, jo «Vienotība» saņem kritiku ne vien no tradicionālās opozīcijas puses, bet arī no viena otra kolēģa.

«Neko nevar darīt – iekšējā konkurence,» saka Pabriks.

Viņš atzīmē, ka no valstiskā viedokļa raugoties, lielākās pašvaldības cīņas notiks Rīgā un Latgalē. «Te «Saskaņas centrs» (SC) mēģinās noturēt pozīcijas, nostiprināties un palielināt ietekmi. Tas sakrīt ar [Vladimira] Lindermana vai [Modesta] Koļerova un pārējo plāniem. Līdz ar to «Vienotības» kā vadošās partijas uzdevums labējā flangā ir konsolidēt latvisko vēlētāju, piesaistīt cittautiešu balsis, nepieļaujot opozīcijas pārliecinošas uzvaras,» klāsta Pabriks.

Viņš uzsver, ka nav jābaidās no pretnostatījuma, jo opozīcija grib varu, bet arī «Vienotībai» par to ir kas sakāms.

«Par Rīgas mēra amata kandidātiem. Paradokss ir [Nila] Ušakova popularitāte ne vien tradicionālajā SC elektorātā, bet arī zināmā latviešu balsotāju daļā. Tāpēc mums jāturpina darbs pie cita veida piedāvājuma, nepieņemot Ušakova izvēlētos cīņas noteikums,» saka Pabriks.

Ministrs noliedz spekulācijas par viņa iespējamo kandidatūru Rīgas domē.

«Jūs skārāt arī manu personu par iespēju kandidēt uz Rīgas domi. Par to bijušas spekulācijas, taču to noliedzu par 150 procentiem. To negribu kā politiķis un uzskatu – šim amatam neesmu piemērots. Pašvaldību politika nav mans politiskais ampluā un interese,» tā Pabriks

Komentāri (238)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu