Anna Rozīte aicina neapaugt ar mantām un ziedot «Mājlietu labdarības dienās» (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22. augustā pulksten 12.00 pie tirdzniecības centra «Spice Home» sadarbībā ar labdarības fondu «Ziedot.lv» tiks atklāta labdarības akcija «Mājlietu labdarības dienas». To laikā aicina ziedot mājlietas trūcīgām, nelaimē nonākušām daudzbērnu ģimenēm un labdarības organizācijām.    

Akcija, kurā aicina ziedot tieši mājlietas un sadzīves preces, notiek jau otro gadu. Tirdzniecības kompleksa «Spice» direktore Iveta Lāce stāsta, ka pagājušā gada lielā sabiedrības atsaucība ir galvenais iemesls tradīcijas turpināšanai: «Pirms gada šajā akcijā trīs dienu laikā cilvēki saziedoja sadzīves lietas, kas ietilpa desmit kravas mikroautobusos. Rezultātā varējām palīdzēt neskaitāmām ģimenēm un labdarības organizācijām Rīgā un Latvijas reģionos. Šogad akcija notiks ilgāk – piecas dienas, tāpēc ceram uz vēl lielāku ziedojumu apjomu. Aicinām ziedot sadzīves tehniku, traukus zupas virtuvēm, gludekļus, gludināmos dēļus, segas, spilvenus, gultas veļu, dažādas mēbeles, lampas un mūzikas instrumentus, bērnu krēsliņus, bērnistabas mēbeles, izvelkamos krēslus, datortehniku un skolas piederumus.»

«Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta ir novērojusi, ka šogad vislielākais pieprasījums no ģimenēm ir pēc mēbelēm: «Šogad esam saņēmuši ļoti daudz lūgumus pēc palīdzības pēkšņās nelaimēs cietušām ģimenēm. Šis gads ir bijis zibeņiem un negaisiem bagāts, kā rezultātā dabas stihijās cietušas vairākas ģimenes gan Rīgā, gan Latvijas reģionos. Uguns savā ceļā neko nešķiro – dzīvoklis vai simtgadīga dzimtas māja. Sadegot dīvānam, skapim, pasei, kāzu fotogrāfijām un spēļu lācītim, viss, kas ikdienā ir pašsaprotams, pēc ugunsgrēka iegūst citu nozīmi. Diemžēl nelaimes nenāk plānotas. Otra kritiska iedzīvotāju daļa ir trūcīgas daudzbērnu ģimenes, kuras diemžēl iekrāt mājlietu iegādei nevar. Gadu gaitā visa iedzīve nolietojusies, jaunai iedzīvei līdzekļi allaž ir trūkuši, jo primāri jāparūpējas par bērniem un to skolas gaitām.»

Labdarības akcijas atklāšanas pasākumu vadīs TV seja un jaunā māmiņa Anna Rozīte, kura augsti vērtē mājīguma sajūtu: «Cilvēkiem ir tendence apaugt ar mantām, kas bieži vien nemaz nevairo laimi un vieglumu, tieši otrādi. Tāpēc es aicinu visus kritiski izvērtēt savās mājās, dārzos, vasarnīcās un pagrabos esošās mantas un padomāt, vai to jūs tiešām lietojat, vai tas jums ir patiešām nepieciešams? Iespējams atdodot tās kādam citam, kuram pēc šīm lietām ir patiesa nepieciešamība, arī jūs paši kļūsiet laimīgāki un dzīves telpa kļūs brīvāka no nevajadzīgā.»

Ziedojumus varēs nodot no 22. līdz 26. augustam īpaši iekārtotā akcijas teltī pie «Spice Home» Rīgā, Jaunmoku ielā 13, t/c darba laikā. Teltī tiks izveidota improvizēta dzīvojamās istabas ekspozīcija, kurā darbosies rotaļu stūrītis pašiem mazākajiem ziedotājiem. To iekārtos no Spice Home nomnieku saziedotām precēm, un šis iekārtojums pēc akcijas nonāks Samoviču ģimenes no Rojas īpašumā. Ģimene, kurā aug pieci bērni, vērsusies pie Ziedot.lv ar lūgumu palīdzēt labiekārtot dzīvokli, lai tas būtu lietošanas kārtībā.

Pateicībā par atbalstu ziedotājiem «Spices» kafejnīca «Costa Coffe» dāvinās «Flat White» – zīdaini maigas kafijas tasi.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu